Jump to content

Junior atlétikai vb - Pásztor Bence ezüstérmes!

2014. 07. 26. 13:49

A kalapácsvető Pásztor Bence ezüstérmet szerzett az egyesült államokbeli Eugene-ben zajló junior atlétikai világbajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar idő szerint szombaton hajnalban lebonyolított döntőben - amelyben 6 kilós szerrel versenyeztek a résztvevők - Pásztor 79,99 méteres dobással lett második. A kiválóan küzdő, egyéni csúcsától alig elmaradó veszprémi atléta a hatodik sorozatban érte el legjobbját.
A junior világbajnoki címet a katari Aszraf Amgad Elszejfi szerezte meg 84,71 méterrel.

A 19 éves atléta ismert arc a junior atlétikai világversenyeken, hiszen a 2011-ben már aranyérmet nyert (mindössze 16 évesen!) Lille-ben, majd egy évvel később a barcelonai vébén második helyen zárt.

Pásztor egyéni legjobbja 6 kilogrammos kalapáccsal 80,29 méter, "felnőtt" kalapáccsal 71,50 méterig jutott. Csak összehasonlításképpen, körülbelül 10 méter kellene még ahhoz, hogy az olimpiai bajnok Pars Krisztián szintjére érjen - azaz a világ élmezőnyébe.

Korábban a női kalapácsvetőknél Gyurátz Réka is ezüstérmet szerzett a vb-n, így ebben a versenyszámban nagyon biztatónak látszik az utánpótlás, hiszen fiataljaink előtt fényes jövő állhat.

(Fotrrás: MTI, fotó: vportre.hu)