Jump to content

Tour de France - Navardauskas nyerte a 19. szakaszt

2014. 07. 25. 17:59

A Garmin csapatának végre összejött a szakaszgyőzelem a 101. Tour de France kerékpáros körversenyen, ám a várakozásokkal ellentétben nem Jack Bauernek, hanem társának, Ramunas Navardauskasnak.

A több, mint 200 kilométer hosszú, Maubourguet Pays du Val d'Adour és Bergerac közötti szakasza nem tartott izgalmakat és igazán számottevő emelkedőket, ám mivel az utolsó néhány kilométer emelkedett, mégiscsak izgalmas lett a vége.
A litván Navardauskas 12 kilométerrel a cél előtt robantott, ráadásul nagyon jó ütemben, hiszen rövidesen 20 másodperces előnyre tett szert, melynek egy részét a célig meg tudta őrizni.

A kedélyeket borzolta, hogy 3 kilométerrel a cél előtt történt egy bukás a vizes, csúszós talajon, melybe belekeveredett a szlovák sprinter menő Peter Sagan is, aki így megint nem tudott szakaszt nyerni a Touron. Mivel a bukás a cél előtt 3 kilométeren belül volt, azok, akik nem jártak jól, természetesen azonos időt kaptak a mezőnyben beérkezőkkel.

Navardauskas mögött a német John Degenkolb és a norvég Alexander Kristoff értek célba.

Összetettben továbbra is az olasz Vincenzo Nibali vezet, aki még a csütörtöki szakaszon növelte 7 perc 10 másodpercesre az előnyét a francia Thiabaut Pinot előtt.

Szombaton a Tour de France egyetlen egyéni időfutama vár a mezőnyre.

(Fotó: lyrtas.lt)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!