Jump to content

Kerékpár: Wigginsnek elege van

2014. 07. 25. 10:46

A 2012-es Tour de France győztes országúti kerékpáros Bradley Wiggins a Nemzetközösségi Játékokon nyilatkozott az újságíróknak arról, hogy valószínűleg soha többet nem fog nagy országúti körversenyeken indulni és inkább a pályakerékpárra koncentrál a jövőben.

A Nemzetközösségi Játékokon a csapat üldözéses versenyen ezüstérmet nyerő Wiggins elmondta, hogy mostantól a pályakerékpárnak szenteli az életét, és szeretne ott lenni a 2016-os riói olimpián.

Wiggins úgy fogalmazott, hogy elege van az országúti kerékpárból és kiégettnek érzi magát az utakon, így valószínűleg soha többet nem fog nyeregbe ülni Grand Tour versenyeken, azaz a háromhetes körökön már nem találkozhatunk vele, így a Tour de France-on sem láthatjuk.

A brit kerekes hozzátette, hogy a pályakerékpárosok között sokkal inkább megtalálta helyét, amely egy szűkebb, barátságosabb és befogadóbb légkörrel rendelkezik, mint az orszgáúti kerkeseké, ahol sokkal nagyobb az ellenségeskedés.

Mint ismeretes, a Sky csapat - többek között Chris Froome-mal való nézeteltérései miatt - nem nevezte az idei Tour de France-ra Wigginst.

A négyszeres olimpiai bajnok sportoló a tavalyi Giro d'Italia óta nem szerepelt nagy körversenyen.

(Fotó: skysports.com)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!