Jump to content

Tour de France: Megint Nibali a legjobb

2014. 07. 24. 20:37

Ha eddig nem lett volna meggyőző Vincenzo Nibali fölénye a 101. Tour de France-on, akkor a 18. szakasz után minden kételkedő gondolatot eloszlatott az olasu kerekes, hiszen ő nyerte a francia kerékpáros körverseny utolsó hegyi szakaszát. A sárga trikós ezzel tovább növelte előnyét összetettben.

Vincenzo Nibali végső győzelme nagyjából akkor eldőlt már, amikor legnagyobb riválisai, Chris Froome és Alberto Contador bukás miatt búcsúzni kényszerültek a Tour de France-ról, ám az olasz bajnok kerekes azóta is mindent megtesz azért, hogy bizonyítsa: nem csak ellenfelei távolléte miatt lehet övé az idei francia körverseny, hanem tényleg rá is szolgál arra a bizonyos sárga trikóra.

Nibali a csütörtöki, 145 és fél kilométeres szakasz során újabb szakaszgyőzelmet szerzett, ráadásul nem is akárhol, hanem a legendás Hautacamon. Az etap során két harmadik és két kiemelt kategóriás hegy várt a mezőnyre, melyeken kiválóan bírta az iramot a sárga trikós, aki elmondása szerint nem is gondolt az összetett győzelemre, csak a szakaszgyőzelem járt a fejében, melyet csapatának, az Astanának ajánlott.

Nibali negyedik etapsikerét aratta az idei Touron, mellyel tovább növelte igencsak tetemes előnyét összetettben. A messinai kerekes így már 7 perc 10 másodperccel vezet a második helyre feljövő francia Thiabut Pinot előtt, míg a harmadik helyen honfitársa, Jean-Christophe Péraud áll, amivel Alejandro Valverdét taszította le a dobogóról, igaz a spanyol mindössze 2 másodperc hátránnyal áll a negyedik helyen.

A hátralévő három - két sík, és egy szintén emelkedőktől mentes egyéni időfutam - szakasz során így hatalmas harc várható a dobogós helyezésekért - mindamellett, hogy Nibali előnye behozhatatlannak tűnik.

Csütörtökön eldőlt a pöttyös trikóért folyó harc is, mivel a hegyi pontokért zajló küzdelmet a Tinkoff-Saxo lengyel kerekese, a 18. etapot harmadik helyen záró Rafal Majka nyerte.

(Fotó: ctpost.com)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!