Jump to content

Tenisz: Állami kitüntetésben részesült a wimbledoni bajnok páros

2014. 07. 24. 13:18

Különleges elismerésben részesült a wimbledoni tenisztorna női páros versenyét megnyerő olasz kettős, Roberta Vinci és Sara Errani. A néhány hete karrier Grand Slamet teljesítő hölgyeket az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi fogadta és tüntette ki páratlan teljesítményük előtt tisztelegve.

Sara Errani és Roberta Vinci évek óta a világ egyik legjobb női párosának számítanak a tenisz világában. Számtalan tornát nyertek, és a Grand Slam tornákon is kiválóan szerepeltek. Egészen júliusig egyetlen nagy trófea hiányzott a gyűjteményükből: a wimbledoni bajnoki cím. A hagyományosan salakspecialistának számítő olasz kettős nem meglepő módon győzött már a salakos GS tornán, a Roland Garroson és sikerült korábban nyernie mindkét keménypályás major tornán is, azaz a US Openen és az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon.

Wimbledon eddig azonban valahogy nem akart összejönni. Az idei párizsi elveszített döntő után azonban hamar összekapta magát Errani és Vinci, és úgy felszívták magukat a füvespályás Grand Slam tornára, hogy meg sem álltak a győzelemig. A fináléban pont a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettőst verték meg, és ezzel első wimbledoni bajnoki címük mellé teljesítették a karrier Grand Slamet is, ami azt jelenti, hogy ketten együtt legalább egyszer megnyerték a négy Grand Slam torna mindegyikét.

Ez az olasz és a női páros tenisz történetében páratlan és ritka teljesítmény az olasz államfő elismerését is kivívta, Matteo Renzi ugyanis kedden a római miniszterelnöki hivatalban fogadta a kettőst és magas állami kitüntetésben részesítette őket a karrier Grand Slam elérése okán.

Az esemény során Errani és Vinci egy saját, dedikált teniszütővel kedveskedett a miniszterelnöknek.

(Fotó: sport.sky.it)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!