Jump to content

Phil Taylor ismét varázsolt!

2014. 07. 24. 13:25

Megdobta pályafutása tizedik, tévés kilencnyilasát a darts koronázatlan királya, Phil Taylor. A 16-szoros világbajnok klasszis ezúttal a BetVictor World Matchplay tornán varázsolt, a szenvedő fél pedig ezúttal Michael Smith volt.

Taylor a nyolcaddöntőben 13-6-ra verte Smitht, és majd Wes Newtonnal találkozik a következő fordulóban. Taylor rekordot jelentő 14-szer nyerte már meg a PDC-sorozat egyik legrangosabb tornáját, a Matchplay-viadalt. Az 53 éves klasszisnak ez a mostani volt pályafutása 10 televízió által rögzített 9-nyilasa, amely szintén egyedülálló bravúr. A 9-nyilas kiszálló a sportág legkomolyabb és legnehezebb mutatványa, talán a snooker maximális (147-es) brékjéhez lehet csak hasonlítani.

A sportágban történetében (BDO és/vag PDC) eddig csupán 36 televízió által rögzített 9-nyilas kiszálló született, ebből immáron tíz Phil Taylor nevéhez fűződik. Az örökranglistán a 16-szoros világbajnok természetesen ezzel torony magasan vezet, a második helyen a holland Raymond van Barneveld áll (5), míg a harmadik a világbajnoki címvédő - szintén holland - Michael van Gerwen (3).

(Fotó:nso.hu;ultrasliberty.hu)