Jump to content

TENISZ: MAYER HAMBURG BAJNOKA

2014. 07. 20. 20:43

Leonardo Mayer (46.) egy izgalmakkal, fordulatokkal teli összecsapáson taszította le David Ferrert (7.) az ATP 500-as, 1 322 150 euró összdíjazású hamburgi viadal trónjáról.

A mérkőzést parádésan kezdő argentin gyorsan előnybe került, főként jó szerváinak, és éles játékának köszönhetően. A játszma második felében már inkább a spanyol játékos akarata érvényesült, többször is visszajött brékhátrányból, és rövidítésre mentette az első szettet. A tie-breakben ismételten vert helyzetből állt fel, és diadalmaskodott a rutinos hispán, azonban „Leo” nem nyújtott alárendelt szerepet, sőt, kiváltképp ő érdemelte volna meg a nyitó játszmát.

A második felvonásban lendületben maradt Mayer, majd annak dacára, hogy fogadóként 0:40-e, majd adogatóként 40:15-je is volt Ferrernek, e két életbevágó gém elvesztésével kudarcba fulladt számára a szett.

A döntő játszmában nagyon úgy tűnt, hogy sikerül majd megtartania hamar megszerzett fogadógémét Mayernek, viszont amikor szerválhatott a tornagyőzelemért, nem bírta a rá nehezedő nyomást, így aztán újra nyitottá vált a csata. Kisvártatva mindketten hozták saját adogatásukat, ami azt jelentette, hogy az idegek harcáról szóló tie-break dönt majd a győztes sorsáról.

A rövidítést ezúttal magabiztos, pontos tenisszel nyerte meg Mayer, és óriási öröm, valamint könnyek közepette vette tudomásul, hogy megszerezte felnőtt pályafutása első ATP serlegét.

Összességében megérdemelten került a dél-amerikai játékos kezébe a trófea, hiszen egész héten át szenzációsan játszott, a jó néhány ki nem kényszerített hibáját rendre briliáns nyerőkkel ellensúlyozta a mérkőzései során, a fináléban pedig kiváló taktikát választott, nem bocsátkozott hosszabb labdamenetekbe, a gyors szervái után sokszor támadó ütéssel zárta le a pontokat.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:ibnlive.in.com)