Jump to content

Úszó ob - Hosszú Katinka négy érmet nyert a nyitónapon

2014. 07. 16. 19:48

Megkeződött a debreceni Sportuszodában az úszó országos bajnokság, ahol Hosszú Katinka négy éremmel zárta az esemény szerdai nyitónapját.

A Vasas klasszis versenyzője - aki kérvényezte, hogy a férfiak között is rajthoz állhasson, de a szabályok miatt ezt nem engedték meg neki - 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen győzött, míg 50 méter mellen ezüst-, a 4x200 méteres gyorsváltóval pedig bronzérmet szerzett.
50 méter mellen Szankovics Anna ért célba elsőként Hosszú előtt.

A nap legizgalmasabb döntője - a magyar szövetség beszámolója szerint - éppen a női 200 méteres pillangó volt, amelyben Hosszú egy elképesztően szoros finisben érintette meg elsőként a falat. A három érmes 12 századmásodpercen belül ért célba, Hosszú mögött Verrasztó Evelyn következett 4 századdal, őt pedig Szilágyi Liliána követte újabb 8 századdal.

A férfiak 200 méteres gyorsúszó döntőjét Kozma Dominik nyerte Bernek Péter és Verrasztó Dávid előtt, 400 vegyesen és 800 méter gyorson Gyurta Gergely lett az országos bajnok, 50 méter háton Balog Gábor legyőzte Cseh Lászlót, míg a 4x100-as gyorsváltót a Köbánya SC versenyzői (Kozma, Pulai, Bernek, Cseh) nyerték.

(Forrás: MTI, fotó: duol.hu)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!