Jump to content

Tenisz: Győzelemmel kezdtek a kiemeltek Hamburgban

2014. 07. 16. 13:43

A keddi nap folyamán kialakult a harminckettes ágrajz a hamburgi salakpályás tenisztornán, sőt, néhány játékos már a tizenhat között is biztosította helyét.

A fiatal tehetségként számon tartott Dominic Thiem (55.) meccslabdáról fordítva, döntő szett 7:5-tel ejtette ki a spanyol kiválóságot, Marcel Granollerst (15.). Az osztrák mellett még két teniszező szerzett kvótát a nyolcaddöntőbe. Tommy Robredo (20.) két játszmában búcsúztatta honfitársát, Daniel Gimeno-Travert (94.), a verseny egyetlen TOP 10-ese, az első kiemelt David Fererr pedig indiszponáltsága ellenére, a kezdeti nehézségek után fordítani tudott, és a végső felvonást 6:2-vel bezsebelve megálljt parancsolt a kazah Mikhail Kukushkinnak (53.).

A nap legnagyobb meglepetését egyértelműen a mindössze tizenhét esztendős Alexander Zverev (285.) okozta. A fiatal német szabadkártyával került fel élete harmadik ATP tornájára, és a szervezők bizalmát meghálálva, 6:0 6:2-es arányban átgázolt rutinos riválisán, Robin Haasán (51.) Azt azért mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a holland teljesen passzív volt a találkozó szinte egész részében, engedte érvényesülni a még kiskorúnak számító vetélytársát, aki köszönte szépen, és elképesztő tehetségét demonstrálva könnyed sikert aratott.

Leonardo Mayer (46.) azonban nem védekező stílusban állt fel, ahogyan már tőle megszokhattuk, elképesztő keresztbe ütött nyerőkkel kápráztatta el a közönséget, így aztán a kezdetben szoros küzdelem meglehetősen simába torkollott, a kilátogató szurkolók nagy bánatára, hiszen egy hazai játékos volt kénytelen összepakolni, Peter Gojowczky (115.) személyében.

További eredmények:
1. forduló:

Juan Monaco (86.) – Pere Riba (97.) 6:3, 6:1

Jerzy Janowicz (48.) – Albert Ramos-Vinolas (95.) 6:0, 7:5

Martin Klizan (57.) – Igor Sijsling (72.) 6:4, 3:6, 6:0

Lukas Rosol (42. ) – Julian Reister (125.) 6:4, 2:1-nél Reister feladta

2. forduló:

Santoago Giraldo (32. )– Benoit Paire (89.) 7:6, 6:2


(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)


(Fotó: livetennisguide.com)