Jump to content

Tour de France: Contador eltörte a sípcsontját

2014. 07. 15. 10:55

A kétszeres Tour de France győztes Alberto Conatdor hatalmasat bukott és súlyosan megsérült a 101. francia kerékpáros körverseny hétfői, tizedik szakasza során. A spanyol kerekes nem sokkal később feladta a versenyt, majd az orvosi vizsgálatok után kiderült: eltört a sípcsontja.

A Tinkoff Saxo csapatfőnöke, Bjarne Riis a tizedik szakasz után nyilatkozott a sajtónak, és elmondta, hogy az orovsi vizsgálatok alapján Contador jobb térde alatt sípcsonttörést szenvedett. Az orvosi szakvélemény szerint nem súlyos a törés, inkább repedésnek nevezhető, ám versenyzésre így is képtelen a spanyol kerekes.

Contador a bukásról annyit mondott, hogy egy aszfaltlyukba szaladt bele, ettől csúszott meg és esett el. A sípcsonttörést azért is nevezte nagyon sajnálatosnak, mert így több hónap munkája veszett kárba.

A csapat tájékoztatása szerint Conatdor az estét még társaival töltötte, majd kedden hazautazott Madridba, ahol további orvosi vizsgálatok, és valószínűleg egy műtét is vár rá.

Azt egyelőre még korai megjósolni, hogy felépül-e az augusztus végén kezdődő Vuelta spanyol kerékpáros körversenyre.

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)

(Fotó: bbc.co.uk)