Jump to content

Tenisz: Halep, Bautista Agut és Cuevas is tornát nyert

2014. 07. 13. 22:06

A várakozásoknak megfelelően a hazai favorit Simona Halep nyerte a Bukarestben zajló salakpályás női tenisztornát, miután legyőzte az olasz Roberta Vincit a fináléban.

A világranglista 3. helyén álló 22 éves román játékos tavaly júniusban szerezte meg első sikerét, ez pedig akkora áttörést hozott számára, hogy azóta meg sem lehet állítani Halepet, aki immáron nyolc tornagyőzelmnél jár. A bukaresti viadal mellett az idén Madridban és a Roland Garroson is döntőzött, Wimbledonban pedig a négy közé jutott. Halep 6/1 6/3-ra verte Vincit a bukaresti fináléban.

A férfiaknál a spanyol Roberto Bautista Agut nem egészen egy hónap alatt gyűjtötte be a második ATP-tornagyőzelmét, a júniusi hollandiai torna után Stuttgartban sem talált legyőzőre. A spanyol teniszező a cseh Lukas Rosolt verte a stuttgarti fináléban 63 4/6 6/2-re. Bautista Agu négy héttel ezelőtt a hollandiai s'Hertogenbosch-ban nyerte élete első ATP trófeáját.

A Bastadban zajló férfi tenisztornán uruguayi tornagyőzelem született, ugyanis Pablo Cuevas nyert, méghozzá a portugál Joao Sousa ellen. Ez a döntő jóval simább volt, mint a stuttgarti, ugyanis Cuevas mindössze 3 játékot veszített Sousa ellen. Az uruguayi tneiszező pályafutása első tornagyőzelmét aratta.

(Fotó: tennisworldusa.org)