Jump to content

Tour de France: célfotó és bukások a 6. szakaszon

2014. 07. 11. 19:51

Az olasz Matteo Trentin nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát pénteken, összetettben továbbra is honfitársa, Vincenzo Nibali vezet.

Pénteken a Tour második leghosszabb szakasza, 234 és fél kilométer várt a mezőnyre Épernay és Nancy között, amely a várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrát, és persze közben több bukást hozott. Az utolsó igazán nagy esés ráadásul már a befutó előtti sprint során következett be.

A legizgalmasabb pillanatokat viszont tényleg a hajrá jelentette, hiszen a szakaszgyőzelemért a zöld trikós Peter Sagan és az olasz Matteo Trentin hajtott, azt viszont, hogy melyikük nyert, szabad szemmel képtelenség volt megállapítani. Így célfotó döntött, melyből kiderült, hogy Trentin első kereke ha csak centikkel is, de előrébb volt Saganénál.

Az Omega-Pharma Quick Step olasz és a Cannondale szlovák kerekese mögött a Lotto francia versenyzője, Tony Gallopin végzett a harmadik helyen.

Összetettben továbbra is az az olasz Vincenzo Nibali vezet, aki a második szakasz óta magán tudhatja a sárga trikót. Előnye továbbra is 2 másodperc saját Astanás csapattársa és segítője, a dán Jakob Fuglsang előtt.

Szombaton Tomblaine és Gérardmer La Mauselaine között egy hegyi befutóval záruló 161 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

(Fotó: lexpress.fr)