Jump to content

Vincenzo Nibalin a sárga trikó

2014. 07. 07. 09:56

Vasárnap rendezték a Tiur de France francia kerékpáros körverseny második szakaszát - még mindig Angliában. A York és Sheffiled közötti 201 kilométeres etap utolsó néhány száz métere döntött, amikor az olasz bajnok kerekes váratlanul megindult, és a szakaszgyőzelem mellett az összetett vezetést is átvette.

A sík szakasz során még az első etapon győztes Marcel Kittel teker sárga trikóban, ám arra nem lehetett számítani, hogy a nagy nevek közül bárki is meglép. Egészen az utolsó kilométerig nem is volt erre kísérlet, ám ekkor nagyon váratlanul és a mezőnyt is láthatóan meglepve, Vincenzo Nibali lépett meg a többiektől.

Az idei Tour két nagy favoritja, Chris Froome és Alberto Contador mellett a tavalyi Giro d'Italia bajnok Nibaliról kevesebb szó esett, ám az Astana 29 éves kerekese a megindulással elérte, hogy most már róla is beszéljenek.

Az olasz bajnokságot nemrégiben első helyen záró, és ezzel több, mint egy év után versenyt nyerő Nibali támadására senki nem tudott érdemben reagálni, így az olasz megszerezte a szakaszgyőzelmet, csaknem 20 másodperccel előbb célba érve, mint a BMC Racing belga versenyzője, Greg van Avermaet, valamint az Omega harmadik helyezettje, a lengyel Michal Kwiatkowski.

Vincenzo Nibali így összetettben is átvette a vezetést, igaz, előnye mindössze 2 másodperc a kiváló szlovák sprinterrel, Peter Sagannal szemben.
Az Astana első embere így a harmadik szakasz során sárga trikóban tekerhet, méghozzá a Cambridge és London közötti 155 kilométeres etap során, mely hétfőn vár a mezőnyre.

(Fotó: news168.co.uk)