Jump to content

Kittel második szakaszgyőzelme

2014. 07. 07. 18:57

A várakozásoknak megfelelően a Giant-Shimano kerekese, a német Marcel Kittel nyerte a Tour  de France kerékpáros körverseny harmadik, 155 kilométeres szakaszát, melyet Cambridge és London között rendeztek. Kittelt senki nem tudta megszorongatni, így már második szakaszgyőzelmének örülhetett a Touron.

Ahogy az várható volt, a sík terepen a mezőnyben nagy akciókra nem lehetett számítani, és mindenki a sprintbefutóra készült, az utak mentén azonban fesztivál hangulat uralkodott.

Ahogy azt az elmúlt napokban megszokhattuk, hatalmas tömeg volt kíváncsi Cambridge-től Londonig a Tour kerekeseire. Számítások szerint a három angliai szakasz során 7-8 millió ember látogatott ki a körverseny szakaszaira.

A hajrát már fokozott érdeklődéssel figyelhettük, ahol a szombati nyitószakasz győztese, Marcel Kittel helyezkedett a legjobban, és tulajdonképpen simán meg is nyerte az etapot, megelőzve legnagyobb sprinter riválisát, a szlovák Peter Sagant és az ausztrál Mark Renshaw-t.

Összetettben nem történt változás, továbbra is a vasárnapi etapot megnyerő olasz Vincenzo Nibali vezet, így a keddi – immáron franciaországi - szakasz során ő viselheti a sárga trikót, 2 másodperces előnnyel Sagan előtt. Sagannak a második hely továbbra is a zöld trikót jelenti.


(Fotó: cyclingweekly.co.uk)