Jump to content

Golf: Rózsa Csilla harmadszorra magyar bajnok

2014. 07. 06. 18:42

Izgalmas, fordulatokban gazdag versenyt hozott a Magyar Amatőr Golfbajnokság. A férfiaknál az utolsó pillanatig kérdéses volt, ki nyeri a Kisorosziban rendezett 54. kiírást, a trófeát végül Simmes Alexander, az idei match play bajnok emelhette a magasba. A hölgyek között kiegyenlített volt a küzdelem, Rózsa Csilla, az elmúlt évek amatőr bajnoka, a sportág legnagyobb reménysége, harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az utolsó pillanatig kérdéses volt, ki nyeri a Kisorosziban rendezett 54. Magyar Amatőr Golfbajnokság férfiak versenyét, hiszen az élmezőnyben rendkívül szoros eredmény alakult ki a korábbi bajnok és kihívóik között. A bajnokságot végül Simmes Alexander (226 ütés), az idei Magyar Match Play Bajnokság győztese nyerte, a második helyen Szeberényi Máté (227 ütés), a 2012-as bajnok végzett, harmadikként pedig a mindössze 14 éves (!) junior válogatott versenyző, Greff Bálint (230 ütés) állhatott a dobogóra.

A nők küzdelme ennél sokkal kiegyensúlyozottabbnak bizonyult, hiszen a junior válogatott három tagja végig vezette az élmezőnyt. Rózsa Csilla magabiztos eredménnyel(218 ütés), immár harmadik alkalommal lett magyar amatőr bajnok, másodikként Vadkerti Adél (231ütés) végzett, a harmadik helyet Briglovics Boróka (232 ütés) szerezte meg.

A magyar junior válogatott öt tagja, Briglovics Boróka, Rózsa Csilla, Vadkerti Adél, Csányi Olivér és Rózsa Dávid hétfőn érkezett haza az Orosz Golfszövetség legrangosabb eseményéről, az Orosz Golfbajnokságról, ahol Rózsa Csilla ezüstérmes, Briglovics Boróka,5. helyezett lett. Most a junior válogatott többi tagjával kiegészülve, a teljes juniorkeret indult az 54. Magyar Amatőr golfbajnokságon. A lányok azonban nem sokat pihenhetnek a Magyar Amatőr Bajnokság háromnapos versenye után, hiszen Rózsa Csilla, Vadkerti Adél, Briglovics Boróka, Csíkos Lilla, Paál Julianna és Vu Fanny közvetlenül az eredményhirdetés után indult a szlovákiai Skalicán rendezendő European Girls’ Csapatbajnokságra, ahol 21 ország lány csapata méri össze tudását.

További eredmények a honi szövetség honlapján érhető el.

(Fotó:sportfm.hu)