Jump to content

Wimbledon: Federer és Djokovic is a 4 közé jutott

2014. 07. 02. 21:54

Befejeződtek a wimbledoni tenisztorna férfi egyes versenyének negyeddöntői. Az első kiemelt Novak Djokovic öt szettre kényszerült Marin Cilic ellen, Roger Federer honfitársát győzte le, Grigor Dimitrov búcsúztatta a címvédő Andy Murrayt, míg Milos Raonic a Nadalt megverő Nick Kyrgiost győzte le.

Hatalmas izgalmakat hozott a wimbledoni tenisztorna szerdai játéknapja, melynek során a férfi negyeddöntőket rendezték meg.

Érdekes módon a legsimábban a címvédő Andy Murray kapott ki, aki játszmát sem tudott nyerni az egyik legnagyaobb ígéretnek tartott Grigor Dimitrov ellen. A fiatal bolgár fiú idén már két negyeddöntőt is játszott GS tornákon, ám ennél tovább még nem tudott jutni. Ezúttal azonban a gyengén teniszező és rossz napot kifogó skót ellen nagy bátorsággal és hittel tudott pályára lépni, így nem csoda, ha megnyerte a meccset, és pályafutása során először elődöntőbe jutott Grand Slam tornán.
A remek eredmény jutalma ráadásul az, hogy Dimitrov jövő hétfőtől a világranglista legjobb 10 helyezettje között szerepel majd - szintén először életében.

Dimitrov ellenfele a négy között az első kiemelt és 2011-es bajnok Novak Djokovic lesz, aki a leghosszabb mérkőzést játszotta a mai napon. A szerb teniszező 6/1-re nyerte az első játszmát Marin Cilic ellen, ám a Goran Ivanisevic által edzett horvát remek játékkal vágott vissza, és megnyerte a következő két játszmát, így egy szettre került pályafutása első GS elődöntőjétől. Persze Djokovic is összekapta magát, és könnyűszerrel kiegyenlített, majd a döntő játszmában is ő volt az úr, így végül megnyerte a negyeddöntőt, és sorozatban ötödször jutott a legjobb négy közé Wimbledonban.

A másik ágon a hétszeres wimbledoni bajnok Roger Federernek sem indult könnyen a negyeddöntő honfitársa, a világranglista 3. Stan Wawrinka ellen, az Ausztrál Open bajnoka ugyanis remek tempóban kezdte a meccset, és az első szett megnyerése után a második játszma rövidítéséig szorongatta honfitársát. A tie-breaket viszont már Federer nyerte, ez pedig meghozta az önbizalmát, így a 17-szeres GS bajnok négy játszmában győzni tudott. Federer karrierje 35. (!) major elődöntőjére készülhet.

Ahol nem lesz könnyű fogadóként érvényesülnie, hiszen ellenfele a hatalmas adogatásairól ismert kanadai Milos Raonic lesz, aki Dimitrovhoz hasonlóan először mutatkozhat be Grand Slam torna elődöntőjében. Raonic óriási csatát vívott a világelső Rafael Nadalt kedden meglepetésre legyőző Nick Kyrgios ellen. Az ausztrál nyerte ugyanis rövidítésben az első játszmát, ám ahogy haladt előre a mérkőzésben, úgy fogyott az ereje. És bár a negyedik szett rövidítésében még a döntő játszmáért harcolt, azt végül Raonic nyerte 39. ászával, így a kanadai ment tovább.

A Djokovic-Dimitrov és a Federer-Raonic elődöntőket csütörtökön rendezik Wimbledonban.