Jump to content

Babos Tímea szárnyal Birminghamben

2014. 06. 11. 14:28

Tovább folytatta menetelését a Birminghamben zajló, 710 ezer euró (215,5 millió forint) összdíjazású füves pályás tenisztornán Babos Tímea. A legmagasabban rangsorolt magyar női teniszező ezúttal a viadal 11. kiemeltjét búcsúztatta, mégpedig imponáló játékkal.

A viadal nyitókörében az új-zélandi - és mellesleg Babosnál magasabban rangsorolt - Marina Erakovicsot búcsúztató magyar kiválóság bejutott a legjobb 16 közé Birminghamben, miután sima két szettben legyőzte a 11. helyen rangsorolt amerikai Madison Keys-t.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 108. magyar játékos - aki szerencsés vesztesként került főtáblára - a második fordulóban mindössze három gémet veszített, a találkozó 61 percig tartott csupán.

„Rettenetesen jól ment a játék. A meccs elején Keys abszolút uralta a játékot, de mellette tudtam maradni. És én brékeltem először, ez megtörte őt. Nekem pedig lendületet adott, amit meg tudtam tartani a meccs utolsó pontjáig. Boldog vagyok, fontos győzelmek ezek az önbizalmamnak” – nyilatkozott a játékos a mérkőzés után hivatalos honlapján.

A 21 éves Babosra a 16 között az 5. helyen kiemelt Lucie Safarova vagy a szintén cseh Barbora Zahlavova Strycova vár.

WTA-TORNA, BIRMINGHAM (710 000 dollár, fű)
2. FORDULÓ
Babos (magyar)–Keys (amerikai, 11.) 6:2, 6:1

(Fotó:tenisz.hu/sporthirado.hu)