Jump to content

SHARAPOVA PÁRIZS KIRÁLYNŐJE

2014. 06. 07. 19:30

Maria Sharapova győzelmével zárult a Roland Garros női döntője, miután az orosz klasszis három szettben legyőzte az élete első GS-döntőjén pályára lépő Simona Halepet. Sharapova pályafutása második Roland Garros trófeáját szerezte meg, összességében pedig ötödik Grand Slam sikerét aratta.

Az első game-ben mindkét játékos idegesen kezdett, Halep csak vissza-vissza adogatta a labdákat, Sharapova pedig próbált kezdeményezni, ugyanakkor támadásai a legtöbbször pontatlanok voltak. Az első percek kockáztatás nélküli játéka után kissé felbátorodott a román, Sharapova pedig az ütéseit precízebben, erőteljesebben irányította. Az első szettet az orosz megérdemelten nyerte 6:4-re, sokkal élesebben játszott, mint az ellenfele, védekezésből pedig kiválóan állt át támadásra, jól kontrázott. Halep a második játszmára passzívból agresszívre váltott, kétszer is szerválhatott a szettért, azonban Sharapova nem hagyta annyiban, tie-breakre mentette az összecsapást. Az idegek harcáról szóló rövidítésben Halep 3:5-ről, sorozatban négy pontot megnyerve diadalmaskodott.

Ezt követően jöhetett a mindent eldöntő utolsó felvonás, melyben mindkét játékos - csakúgy mint az egész találkozón – nagyot küzdött, de Sharapova miután az utolsó nyolc pontot bezsebelte, három óra két perces (az eddigi leghosszabb női Grand Slam finálé három óra négy percig tartott) csatát követően végül magasba emelhette felnőtt pályafutása ötödik Grand Slam trófeájá. Az egyébként mindössze egy-két hullámvölggyel lejátszott párharc egyik fontos tényezője az lehetett, hogy az orosz játékos a szoros game-eket a legtöbbször sikerrel tudhatta magáénak, ez pedig annak volt betudható, hogy a kritikus szituációkban nem hibázott.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a végig könyörtelenül teniszező Sharapova az egész torna során elképesztő küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, megérdemelten nyerte karrierje második Muskétások Kupáját. Persze Halep is büszke lehet a teljesítményére, fiatal játékos lévén, biztosak lehetünk benne, ha így folytatja tovább, csak idő kérdése, hogy mikor gyűjti be első Grand Slam serlegét.

(Fotó:independent.co.uk)