Jump to content

Kajak-kenu válogató: Kammererék kikaptak

2014. 06. 06. 10:42

Meglepetéssel zárult a szegedi kajak-kenu válogató pénteki első napja, mely során a férfi kajaknégyesek 1000 méteres számában kikapott az olimpiai ezüstérmes hajó. Kammereréket közvetlen riválisaik leckéztették meg, így a Schenk Áron, Szalai Tamás, Kucsera Gábor, Kugler Attila összetételű csapathajó indulhat a közelgő Európa-bajnokságon.

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta olimpiai ezüstérmes négyes nagy csatában kikapott a szintén Fábiánné Rozsnyói Katalin által felkészített Schen Áron, Szalai Tamás, Kucsera Gábor, Kugler Attila alkotta egységtől, míg a Honvéd fiatal, U23-as versenyzők alkotta hajója harmadikként ért célba.

„Szalai Tamásék kamikaze pályát mentek – mondta a futam után Fábiánné Rozsnyói Katalin. Örülök neki, hogy az olimpiai ezüstérmes négyesnek van itthon ellenfele, Kammereréknek a mostani válogatón más számokban kell bizonyítaniuk ahhoz, hogy kijussanak az Európa-bajnokságra, ehhez pedig fel kell kötni a gatyát.”

A szegedi Európa- és világbajnoki válogatón a tegnapi négyes válogató után pénteken négy, szombaton kilenc, vasárnap pedig tíz döntőt rendeznek. A győztesek Eb-indulók lesznek, míg az augusztusi, moszkvai világbajnokságra azok az egységek utazhatnak majd, amelyek két válogatót nyernek.

Eredmény:

férfi K-4 1000 m:

1. Schenk Áron, Szalai Tamás, Kucsera Gábor, Kugler Attila (Vasas) 2:51.796 perc
2. Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (Graboplast Győr, Vasas) 2:52.114
3. Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Gacsal Ákos, Ilyés Róbert (G4S-Honvéd) 2:59.026

(Fotó:mkksz.hu)