Jump to content

Roland Garros 7. nap - beharangozó

2014. 05. 30. 23:02

A holnapi nap végére kialakul a legjobb 16 mezőnye, mind a női, mind pedig a férfi mezőnyben, az év egyetlen salakos borítású Grand Slam tornáján, a Párizsban zajló Roland Garroson. A hölgyeknél az első háromtól már búcsúztunk, az uraknál viszont Stan Wawrinka kisésén kívül nem történt még nagy meglepetés. Eddig.

Nagyon úgy néz ki, hogy a 2014-es esztendő a korai csillaghullások éve a francia versenyen – legalábbis a hölgyeknél.

A torna kiemelését, és egyben a világranglista helyezéseket figyelembe véve a három ász - sorrendben -, Serena Williams (1.), Li Na (2.) és Agnieszka Radwanska (3.) vett már könnyes búcsút a francia metropolisztól. Most tehát a viadal negyedikjeként rangsorolt Simona Halepen a világ szeme, hogy legalább egy, a papírformának megfelelően minimum az elődöntőig várt játékos ott legyen a 16 között. A román leányzó azzal a María-Teresa Torró-Florral (55.) találkozik, akinek az első két körben nem lehetett oka panaszra, most viszont 110%-ra lenne szüksége, ha szeretné emlékezetessé tenni a holnapi meccset. Halep honfitársa, Sorana Cirstea (26.) is pályára léphet holnap. Az ő ellenfele, a 2008-ban még világelsőként játszó Jelena Jankovic (7.) lesz. Talán a nap várhatóan legszorosabb és legpikánsabb párharcának az Ekaterina Makarova (23.) - Sloane Stephens találkozó (19.) mellett, a Petra Kvitova (6.) – Svetlana Kuznetsova (28) mérkőzés ígérkezik. Pénteken csak egy franciáért szurkolhat majd a párizsi közönség, a top 100 határait taposó Kristana Mladenovic (103.), a német nemzetiségű Andrea Petkoviccal fog farkasszemet nézni a Philippe Chatrieren. Ezen ütközeteken kívül, még a Lucie Safarova (28.) – Ana Ivanovic (12.), Julia Glushko (98.) – Sara Errani (11.), Silvia Soler-Espinosa (98.) – Kiki Bertens (148.) megmérettetéseknek lehetünk szemtanúi.

A hölgyek meccsei után térjünk át az egyelőre papírformának megfelelően zajló férfimérkőzésekre. Itt több franciáért szoríthatnak majd a drukkerek. Richard Gasquet (13.) mellett Gael Monfils (28.) is pályára léphet. Előbbi Fernando Verdascoval (25.), utóbbi Fabio Fogninivel (15.) játszhat majd reményeink szerint remek, összecsapásokat a két centerpályán. A salakkirály, az elmúlt négy Garrost sorozatban begyűjtő világelső, Rafael Nadal (1.) sem pihenéssel tölti majd a pénteki napot, az idén változékony, hullámos teljesítményt nyújtó argentin Leonardo Mayerrel (65.) ütögethet majd egy jót. Rajta, és Verdascón kívül még 3 spanyol képviselheti hazáját. A profi, felnőtt pályafutását 2000-ben kezdő, szintén salak specialista David Ferrer egy olasszal, az eddig csak dél-amerikaiakat kiejtő Andreas Seppivel mérkőzhet majd meg. Andy Murray (8.), a francia versenyre düsseldorfi tornagyőzelemmel melegítő Philipp Kohlschreiber (24.) riválisa lesz. A nap leghosszabb mérkőzését minden bizonnyal Kevin Anderson (20.) és Ivo Karlovic fogja vívni a 2-es játéktéren, hiszen mindkét játékos nagy „szervagépnek” számít. Akár még a nap mérkőzése is kerekedhet a két fiatal feltörekvő tehetség, a szerb Dusan Lajovic (83.) és az amerikai Jack Sock mérkőzéséből, ők majd a 3-as pálya nyitómeccsén feszülnek egymásnak. Ha már Amerika, akkor végezetül Donald Young (79.) személyében még egy, az Egyesült Államokban született teniszező mutathatja meg, hogy miért is ő nemzetének egyik legjobbja e sportágban, Guillermo Garcia-Lopez (41.) ellen növelheti rajongóinak számát.
(Fotó:jetsetmag.com/livetv.orange.com)