Jump to content

Tiger Woods a US Opent is kihagyja

2014. 05. 29. 11:10

A világ első számú golfozója hátsérülés miatt kihagyja az idény második Major-tornáját, a US Opent is. Woods idén pályafutása során először nem indult a Masters-en, míg az Egyesült Államok Nyílt Bajnokságát eddig csupán egyszer kényszerült kihagyni. A világsztár visszatéréséről senki sem tud biztosat, még maga Woods sem.

Igazából Woods bejelentése senkit sem lepett meg, ahhoz, hogy a sportág első számú alakja részt tudjon venni az idény második Major-tornáján, csodára lett volna szüksége. Woods március közepén műtette meg a hátát, melyben sorozatos idegbecsípődést diagnosztizáltak és már régóta hátráltatta a játékban. A PGA Tour tornagyőzelmeket nyilvántartó ranglistán 79 (!) sikerrel a második helyen álló Woods időközben elveszítette a világelsőséget, jelenleg már csak a harmadik helyen jegyzik.

A világsztár visszatéréséről nem sokat tudni, a hírek szerint nyáron indulhat el ismét versenyen. Woods a honlapján megjelentek szerint jelenleg a rehabilitációját végzi, gurító (putt) gyakorlatokat és közelítő ütéseket (chip) már engedélyeztek számára, ám a teljes lendítésről (full swing) egyelőre még letiltották az orvosok.

A US Opent június 12-15. között rendezik.

(Fotó:breitbart.com/voiceseducation.org)