Jump to content

Vizes vb: szerb bronzérem férfi vízilabdában

2017. 07. 29. 17:55

A Budapestre címvédőként érkezett szerb férfi vízilabda-válogatott bronzérmesként fejezte be szereplését a magyarországi vizes világbajnokságon, mivel a szombat délutáni helyosztón 11-8-ra nyert Görögország ellen.

A bronzmeccs legnagyobb kérdése talán az volt, hogy a bevallottan az aranyéremért érkező szerbek mennyire lesznek motiváltak a görögök ellen.

A kérdésre hamar választ kaptunk: a kazanyi világbajnokságon, a budapesti és belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes, Rióban olimpiai bajnok csapat 3-0-al kezdett. Görög részről Fountoulis tartotta a lelket csapatában, így az első negyed 5-3-as szerb vezetéssel zárult.

A másodikban negyedben nem esett 8 gól, csupán három, ezt is a szerbek nyerték 2-1-re, ígyy 7-4-re vezettek a nagyszünetben.

A második félidőben 8-6-nál nyílt esély egy szorosabb mérkőzésre, Filip Filipovic azonban azonnal visszaállította a háromgólos különbséget. Pontikeas a falban emelkedett és lőtt a kapuba (7-9), és Gounas lőtt dörgő kapufát, majd egy görög emberelőny maradt kihasználatlanul, Randelovic a másik oldalon azonban nem hibázott, így egy gól helyett három volt a szerb előny a záró negyed előtt.

A negyedik negyedben háromgólos hátrányán már nem tudott csökkenteni a görög válogatott, így Szerbia végzett a világbajnokság harmadik helyén.

5. helyért:
Montenegró-Olaszország 5-4 (1-1, 1-1, 3-2, 0-0)

a 7. helyért:
Ausztrália-Oroszország 10-7 (4-3, 2-2, 3-1, 1-1)

(Forrás: sportrajongo.hu/mti.hu/m4sport.hu/fina-budapest2017.com; fotó: sportrajongo.hu/mti.hu/waterpoloworld.com)