Jump to content

Vizes vb: az utolsó fordulóra maradt a döntés

2017. 07. 20. 08:46

Ahogy arról beszámoltunk, a férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlent játszott Olaszorzsággal a Margitszigeten. A döntetlen azt jelenti, hogy egyelőre teljesen nyílt a csoport, az első hely a csoportkör utolsó fordulójában dől majd el. 

"Kiélezett volt a találkozó, ahogyan számítottam is rá, az utolsó pillanatokig nem dőlt el - értékelt Märcz Tamás. - Az utolsó percben, döntetlennél mindkét csapatnak volt lehetősége támadni a győzelemért, így mondhatjuk, hogy igazságos a döntetlen."

A szövetségi kapitány hozzátette, nem érezte a mérkőzés során a hazai pálya hatásait. "Érdekes volt a játékvezetői felfogás, lehetséges, hogy hasonló lesz a jövőben is" - említette Märcz. Hangsúlyozta, a páros kiállítás az ő csapatát jobban megviselte, mint az olaszokat, akik kevésbé fontos játékosukat veszítették el.

A csoportkör záró fordulójára kitérve elmondta, a cél az, hogy a saját játékukat hozva, jó mérkőzésen legyőzzék a franciákat.

"Azt gondolom, az ausztrálok elleni tízgólos siker a gólkülönbség miatt elég lesz a csoportelsőséghez. Ha mégsem, akkor sincs probléma, a másik ágról érkező csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt."

"Azt gondolom, ahogyan mi sem, úgy a nézők sem értették ezt a bíráskodást. De nem akarok a bíráskodással foglalkozni, csak azzal, hogy döntetlen lett. Talán kicsit elfáradtunk a végére" - nyilatkozta a háromgólos Vámos Márton. Hozzáfűzte, bár nem volt jó, hogy a tűzriadó félbeszakította délutáni pihenőjüket, profi játékosként félre tudták tenni mindezt. 

"Picit káosz jellege volt a találkozónak a játékvezetés miatt. Talán, ha az elején egy kicsit érhetőbben bíráskodnak, akkor a folytatás nem alakul így. De mi sem játszottunk jól - fogalmazott Hosnyánszky Norbert, aki úgy vélte, mindkét együttes kimerült az összecsapás végére. - Hogy jó-e ez az eredmény, az csak a következő forduló után dől el, de úgy alakítjuk, hogy jó legyen."

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)