Jump to content

Vizes vb: női vízilabda: sima amerikai siker

2017. 07. 18. 15:35

Magabiztos, 12-8-as sikert aratott az Amerikai Egyesült Államok női vízilabda-válogatottja Spanyolország ellen a budapesti vizes világbajnokság női vízilabdatornájának második fordulójában. A továbbjutásért vívott csatában Új-Zéland legyőzte Dél-Afrikát, míg a hollandok és a görögök mérkőzésén nem született meglepetés.

Egyesült Államok - Spanyolország: 12-8

Az előző két világbajnokság győztese játszotta a forduló első mérkőzését, amelyen az olimpai címvédő  Egyesült Államok volt az esélyesebb. Ezzel együtt a spanyolok szerezték meg a vezetést, a 3. percre azonban már az amerikaiak vezettek, Madeline Musselmann két góljának köszönhetően. És innentől be is indult a henger, legközelebb 6-1 után tudtak szépíteni a spanyolok – már a második negyedben. A meccs második félidejében tartotta fölényét az amerikai válogatott, és megnyerte második mérkőzését is, valamint lényegében a B csoportot is. 

Új-Zéland-Dél-Afrika: 8-6

Rangadó volt az új-zélandi és a dél-afrikai válogatott mérkőzése is, hiszen a két, gyengébb játékerőt képviselő válogatottból az egyik mindenképpen továbbjut a csoportból, és játszhat a nyolc közé jutásért. Az elmúlt hetekben Magyarországon edzőtáborozó, az amerikai, az ausztrál és a magyar válogatottal edzőmeccseket vívó kiwik az utolsó negyedben hátrányból zsinórban két gólt lőve fordítottak, majd az utolsó pillanatokban még egy gólt berámoltak, ezzel megnyerték a találkozót, és továbbléptek.

Hollandia - Japán: 20-8

 8-0-s rohammal indították a tulipánok a találkozót, a Hajós Alfréd Uszoda közönsége természetesen egy idő után azért szurkolt, hogy a japánok megtörjék a jeget. Ez végül sikerült is, sőt, a második negyedet 5-3-ra megnyerték! A hollandok bizonyára azért is csaptak oda az elején, mert a csoport másik nagyágyúja, Magyarország válogatottja 11 gólt kapott Japántól a 20 ellenében, márpedig a csoportelsőségért vívott harcban minden gólnak jelentősége lehet - természetesen főleg azonos pontszám esetén. Sabrina van der Sloot hat góljával volt a hollandok vezére.

Görögország - Kazahsztán: 19-5

A jóval esélyesebb Görögország korán magához ragadta a kezdeményezést, és nem is engedte ki azt a kezéből. A csoportban az ausztrálok 16-4-re verték az ázsiai csapatot, ezúttal nagyobb arányban nyert Görögország. Az utolsó csoportkörben az ausztrál-görög mérkőzés lesz a sorsdöntő a továbbjutás szempontjából.

(Forrás: sportrajongo.hu/fina-budapest2017.com; fotó: sportrajongo.hu/mti.hu/welovebudapest)