Jump to content

Vizes vébé: bivalyerős a női Vodafone Kupa mezőnye

2017. 07. 04. 16:40

A már klasszikusnak számító Vodafone Kupa  szerdától péntekig tart Miskolctapolcán. A nemzetközi női vízilabdatornán a magyar csapat  az éremre hajtó Ausztrália, valamint a toronymagas esélyes Amerikai Egyesült Államok ellen is vízbe száll a hazai rendezésű világbajnokságra való felkészülés gyanánt.

Az Európa-bajnoki címvédő, olimpia negyedik helyezett magyar csapat - a hétfői és keddi közös edzések után - szerdán az ausztrálokkal száll vízbe először a Vodafone Kupán, csütörtökön következik Új-Zéland gárdája, pénteken pedig az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikai együttessel zárják a mérkőzéssorozatot Bíró Attiláék.


Az ausztrálokkal a tavaly nyári riói ötkarikás játékokon találkozott legutóbb a magyar együttes: a negyeddöntőben 8-8-as döntetlent követően büntetőpárbajban nyertek Gangl Edináék a végül hatodikként záró "auszik" ellen, majd az elődöntőben az Egyesült Államokkal kerültek szembe Bujka Barbaráék , amely 14-10-re győzött.

A Bíró-csapat a következő héten Egerben edzőtáborozik, és ott gyakorol majd az Egyesült Államoknak szintén a magyarországi vb-re készülő legjobbjaival. Vb-szereplését aztán a jövő hét végén, vasárnap Japán válogatottja ellen kezdi meg.

 
A Vodafone Kupa programja (a magyarok mindhárom meccsét közvetíti az M4 Sport):

szerda:
18.00 ó: Egyesült Államok – Új-Zéland
20.00 ó: Magyarország–Ausztrália

csütörtök:
18.00 ó - Egyesült Államok–Ausztrália
20.00 ó: Magyarország – Új-Zéland

péntek:
18.00 ó: Új-Zéland – Ausztrália, 18:00
20.00 ó: Magyarország–Egyesült Államok

A magyarok vb-csapata:
Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros) - kapusok, Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE) - mezőnyjátékosok

(Forrás: sportrajongo.hu/m4sport.hu; fotó: sportrajongo.hu/hosszabbitas.hu)