Jump to content

Sabaté nyárig marad

2017. 03. 13. 17:09

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2017. június 30-ig meghosszabbította a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztján Xavi Sabaté, valamint stábja megbízatását, így a csapattal a világbajnokságon 7. helyen végző szakember Debre Viktorral közösen irányítja a nemzeti együttest a májusban és júniusban sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőkön is.

 

 
 

 

"Mivel június végéig kellett megoldanunk a kapitánykérdést, és az őszi Eb-selejtezőkön, valamint a januári világbajnokságon az elvárásoknak megfelelően szerepelt a válogatott, kézenfekvő volt, hogy Xavi Sabatét kérjük fel a munka folytatására, pontosabban az Európa-bajnoki selejtezőket tekintve annak befejezésére – mondta el Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – A spanyol szakember 2016 tavasza óta lelkiismeretes és eredményes munkát végzett a csapattal. A cél természetesen a horvátországi Európa-bajnokságra való kijutás, a hátralévő négy mérkőzésen reális esélyünk vannak arra, hogy megszerezzük a csoport első két helyének valamelyikét. 

A spanyol szakember elmondta, köszöni a bizalmat az MKSZ-nek, örül neki, hogy be tudja fejezni a megkezdett munkát kollégájával, Debre Viktorral, majd szót ejtett a válogatottra váró összecsapásokról is: "Négy nehéz mérkőzés vár ránk, célunk, hogy mindig a lehető legerősebb kerettel álljunk majd ki májusban és júniusban. Dánia nagyon erős válogatott, a világbajnokságon sikerült legyőznünk az olimpiai bajnoki címvédőt, de az Eb-selejtezőkön újra kihívás lesz a skandinávok ellen pályára lépni, a célunk ismét az, hogy méltó ellenfelei legyünk az új szövetségi kapitánnyal, Nikolaj Jacobsennel Budapestre érkező csapatnak. A júniusi két találkozón kell majd végleg bebiztosítanunk az Eb-részvételt, hiszen a cél egyértelmű: a válogatottnak ott kell lennie a horvátországi kontinensviadalon." 

Novák András az MKSZ főtitkára kiemelte: "A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége jóváhagyta, hogy a válogatott élén szövetségi kapitányként Xavi Sabaté és stábja folytassa tovább a munkát, ennek szellemében tárgyaltunk a szakemberrel, akivel rövid idő alatt sikerült megegyeznünk a folytatásról."

2017. július 1-jétől a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját a svéd Ljubomir Vranjes veszi át.

A magyar férfi válogatott programja az Európa-bajnoki selejtezőkön:
3. forduló, 2017. május 4., 20:00, Budapest, Papp László Sportaréna:
Magyarország-Dánia

4. forduló, 2017. május 7., 20:30, Aarhus:
Dánia-Magyarország

5. forduló, 2017. június 14. vagy 15.:
Lettország-Magyarország 

6. forduló, 2017. június 17. vagy 18.:
Magyarország-Hollandia

A magyar válogatott korábbi eredményei az Eb-selejtezőkön: 
Magyarország-Lettország 24-16 (11-6)
Hollandia-Magyarország 27-28 (17-13) 

A csoport állása: 1. Dánia 4 p (65-43), 2. Magyarország 4 p (52-43), 3. Hollandia 0 p (47-57), 4. Lettország 0 p (39-60)

A csoport első két helyezettje, valamint a hét csoport legjobb csoportharmadikja jut ki a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő Európa-bajnokságra.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)