Jump to content

Kézilabda: Mikler váratlanul otthagyta a vb-t

2017. 01. 15. 15:39

Előre nem látható, akut családi probléma miatt Mikler Rolandnak, a magyar férfi kézilabda-válogatott egyik kapusának haza kellett utaznia a franciaországi világbajnokságról.

 

A magyar szövetség (MKSZ) vasárnapi rövid közleménye idézi Andorka Sándor csapatvezetőt, aki elmondta, Mikler hétfőn a Chile elleni csoportmérkőzésen már újra a válogatottal lesz.

"A család kérésére további közlésig kérjük a szurkolók, illetve a nyilvánosság megértését és türelmét" - tette hozzá Andorka.

Mikler pénteken 28, szombaton pedig 51 percet töltött a pályán. A magyar válogatott - amelynek másik kapusa Fazekas Nándor - az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, az Európa-bajnoki bronzérmes horvátoktól pedig 31-28-ra kapott ki. A Chile elleni találkozó hétfőn 17.45-kor kezdődik a világbajnokság roueni C csoportjában.

A szövetségi kapitányoknak a torna során két lehetőségük van játékoscserével módosítani a keretükön, de a két magyar tartalék - Gulyás Péter és Iváncsik Gergő - közül egyik sem kapus.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)