Jump to content

NBA: két csapat is hívja Garnettet

2016. 09. 30. 12:13

Egy héttel visszavonulása után már két csapat is edzõi posztot ajánlott Kevin Garnettnek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A játékoskarrierje lezárását múlt héten bejelentő sztárt Doc Rivers, a Los Angeles Clippers és Tyronn Lue, a Cleveland Cavaliers vezetőedzője is szívesen látná stábjában.

 

Garnett – aki 2008-ban a Rivers irányította Boston Celticsszel nyerte egyetlen bajnoki címét 21 éves profi karrierje során – csütörtökön ellátogatott a Clippers tréningjére, s ott tanácsokkal látta el a játékosokat, ami lenyűgözte a gárda trénerét.

„Fenomenális volt ma. Az edzés előtt tartott oktatást, amely olyan színvonalú volt, hogy azért sok pénzt fizetne az ember, hogy lássa” – áradozott Rivers.

Tyronn Lue szintén nem titkolta, milyen nagyra értékeli a 15-szörös All Star-válogatott játékost, egyúttal jelezte, hogy már ajánlatot is tett neki. A Cavaliers edzője ugyanakkor azt is elismerte, hogy Garnett egyelőre visszautasította az invitálást, mert még úgy érzi, nem áll rá készen.

Garnett a liga elmúlt két évtizedének egyik legmeghatározóbb játékosa volt, négyszer választották be az év álomötösébe, 2004-ben pedig az alapszakasz legértékesebbjének bizonyult. A Minnesota Timberwolves, a Boston Celtics és a Brooklyn Netsben szerepelt játékos 2000-ben az olimpiai bajnok amerikai válogatottnak is a tagja volt.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)