Jump to content

Férfi kézi BL: döntetlennel kezdett a Veszprém

2015. 09. 19. 17:36

A Bajnokok Ligája A-csoportjának első fordulójában a magyar bajnok MVM Veszprém a Wisla Plock vendége volt. A szoros első félidőt (11-13) még szorosabb második követte, és bár a tavalyi Bl-ezüstérmes Alilovic, az utolsó 10 percre jól beszálló Mikler, Marguc, valamint Nilsson vezetésével végig vezetett, az utolsó másodpercekben 27-27-es döntetlenre mentette a meccset a hazai pályán mindig mindenkire veszélyes lengyel csapat. Folytatás jövő szombaton, amikor a Flensburg érkezik Veszprémbe.

A magyar csapat Alilovic-Ugalde, Terzic, Ilic, Schuch, Nagy László, Zeitz összeállításban kezdte az összecsapást. Ghionea értékesített hetese jelentette az első gólt, az ellentámadásból Nagy László egyenlített. Alilovic védte Ghionea újabb büntetőjét, a másik oldalon Ilic értékesítette a hetest (1-2). Alilovic újabb védése után Ugalde fejezte be a gyors lerohanást (1-3). Ghionea szélről szépített, a sérülés miatt kimaradó Sulic helyén játszó Nilsson góljával két góllal meglépett a magyar bajnok. Alilovic újabb bravúrját Nagy László átlövésgólja követte (2-5), időt is kellett kérnie a Plocknak. Az első félidő felére állandósult a 2-3 gólos veszprémi előny, a lengyelek góljaik nagy százalékát hétméteresből szerezték, a vendégeknél viszont Nilsson ellenállhatatlan volt (15. perc: 5-8). Támadásban kicsit ötlettelenné vált a magyar bajnok játéka, emberelőnyben sem sikerült betalálni, sőt Ilic hetese is kimaradt a 22. percben. A lengyelek sem brillíroztak támadásban - Alilovic nagyokat védett -, azonban az 5 perces gólcsendet ők törték meg, így 8-8 volt az állás a 25. percben. Újra Nilsson villant, majd az egykori veszprémi Oneto egyenlített. Marguc hetesből talált be, Zelenovic egyenlített, Zeitz egy szép lövőcsel után lőtt gólt, újabb Alilovic bravúr után Palmarsson lőtte át a lengyel falat, a másik oldalon Rocha tett ugyanígy, a félidőt pedig Marguc időntúli hetese zárta (11-13).

Ulgade góllal indult a második félidő, majd Oneto góljára Marguc válaszolt. Terzic kiállítását Alilovic újabb bravúrjával vészelte át a Veszprém, Nagy László pedig emberhátrányból is betalált (12-16). Két gyors gólt szereztek a lengyelek, majd gyors gólváltások követték egymást, de maradt a 2-3 gólos vendégelőny (40. perc: 15-18, 45. perc: 17-20). Támadásban sokat hibázott mindkét csapat, eladott labdák, lépéshibák, kihagyott ziccerek jellemezték ezt a szakaszt. Nilsson a leglehetetlenebb helyzetből is betalált (18-21), de a roppant szívósan küzdő lengyelek nem hagyták leszakítani magukat (48. perc: 20-22). Marguc emberelőnyből talált be, majd Alilovic védése után a Nilsson által kiharcolt hetest is értékesítette, így az 50. percre 4 gólos volt az előny (20-24). Két gyors lengyel gól szorossá tette ismét a meccset, azonban az Alilovic helyére beálló Mikler védése után Nilsson 6. góljával, majd Lékai ziccerével visszaállt a különbség. Rocha újabb hetest értékesített (56. perc: 23-26), majd Mikler bravúrja után a kipattanót is értékesítette, ezt követően pedig két veszprémi hibát Zsitnyikov büntetett meg, így másfél perccel a vége előtt egy gólra olvadt az előny (25-26). Ilic első akciógólja után Chemát kiállították, Rocha újra betalált hétméteresből, majd Ilic belemenése után Zsitnyikov 5 másodperccel a vége előtt betalált, és döntetlenre mentette a meccset.

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/boon.hu/origo.hu)