Jump to content

Férfi kézi: Dohában a Veszprém

2015. 09. 06. 12:23

Szombat reggel indult útnak az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata Katar fővárosába, Dohába, ahol ebben az évben is megrendezésre kerülő Super Globe-on vesz részt, amely tulajdonképpen a férfi kézilabda klub világbajnokságának tekinthető. A nyolc csapatos torna szeptember 7. és 10. között kerül megrendezésre.

A Super Globe versenyét először 1997-ben rendezték meg a Bécsben, és a spanyol CB Cantabria végzett az élen. A következő ilyen tornára azonban csak 2002-ben került sor, méghozzá Dohában, és az Al-Sadd diadalmaskodott a Veszprémet a BL döntőben legyőző Magdeburg felett. Majd ismét néhány év szünet következett, a 2007-es helyszín Kairó lett, és a Ciudad Real nyert. Majd újabb pár év kimaradás, a vendéglátó újra a katari főváros lett 2010-ben, és azóta is az a már évente megrendezésre kerülő viadalnak. Az előbb említett évben ismét a Ciudad nyert, 2011-ben a THW Kiel, 2012-ben az Atlético Madrid, majd az elmúlt két alkalommal az FC Barcelona.

Az Ázsia bajnokaként érkező katari Lakhwiya Club visszalépett a részvételtől, így egy második szabadkártyás csapat érkezik helyette, méghozzá az egyiptomi Al Ahli. (Az első szabadkártyás az EHF kupa győztes Füchse Berlin). Mivel a torna címvédője és Európa idei legjobbja egyazon csapat, méghozzá az FC Barcelona, így a Veszprém érkezik Európa képviseletében a versenyre, ahol idén már kizárólag egyenes kieséses rendszer lesz, nem lesznek csoportok. A Veszprém első ellenfele az Amerika képviseletében érkező brazil Esporte Clube Taubaté lesz szeptember 7-én 13 órakor, a torna első meccsén. Amennyiben a magyar bajnok megnyeri a találkozót, úgy másnap 20 órakor elődöntőzik az Al-Sadd – Sidney University meccs győztesével. Amennyiben ezt az akadályt is sikerrel veszi a BL-döntős bakonyi alakulat , úgy szeptember 10-én vár rájuk a döntő 20 órakor - papírforma szerint a Barcelona ellen, azaz megismétlődhet a BL döntő.

2015. szeptember 7. – a negyeddöntők napja