Jump to content

Vízilabda - 6. lett a világligában a válogatott

2015. 06. 29. 09:11

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-ra kikapott az ausztrál csapattól vasárnap, így 6. helyen zárt a világliga bergamói nyolccsapatos szuperdöntőjében. A végső győzelmet, s így a riói olimpián való indulás jogát a címvédő Szerbia szerezte meg, Horvátország felett aratott sikerével.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Benedek Tibor legénysége már az első perc végén megszerezte a vezetést, Varga Dénes révén. Az ausztrálok Hosnyánszky Norbert kiállítása után emberelőnyből egyenlítettek és a negyed vége előtt a vezetést is átvették (2-1).

A második nyolc perc elején kétgólosra nőtt az ausztrál előny (3-1), amelyet Vámos Márton akcióból szerzett találata csökkentett, Varga Dénes pedig emberelőnyből egyenlített, így a nagyszünetre döntetlennel mehettek a csapatok (3-3).

A harmadik negyed ismét magyar találattal indult, Varga Dániel lőtt gólt gyors felúszás után (3-4). Hárai Balázs kiállítását kihasználták az ausztrálok, ezt követően akcióból és újabb emberelőnyből is betaláltak (6-4). A magyar csapat Varga Dániel második találatával felzárkózott (6-5), ám az ausztrálok ismét kihasználták az emberelőnyüket, így kétgólos különbséggel kezdődött az utolsó játékrész (7-5).

Nem indult jól a negyedik negyed magyar szempontból, Ausztrália előbb kettős emberelőnyét kihasználva háromgólosra növelte előnyét, majd akcióból is betalált (9-5). Erdélyi Balázs révén a magyarok is kihasználtak egy kettős fórt (9-6), ám további gól nem esett a végső dudaszóig.

A magyar válogatott vereségével hatodik helyen fejezte be a bergamói tornát, amelynek első helyezettje, Szerbia részvételi jogot szerzett a jövő nyári riói olimpiára. A vasárnapi fináléban a vl-ben címvédő szerbek az olimpiai bajnok horvátokat győzték le 9-6-ra.

Eredmény, az 5. helyért:
Ausztrália-Magyarország 9-6 (2-1, 1-2, 4-2, 2-1)
a magyar góldobók: Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Erdélyi, Vámos

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sporthir24.hu)