Jump to content

Férfi kézilabda Eb-selejtező: Győzelem és csoportelsőség Portugáliában

2015. 06. 11. 09:00

A remekül hajrázó magyar férfi kézilabda-válogatott - számára tét nélküli mérkőzésen - 26-25-re győzött a portugál csapat otthonában Európa-bajnoki selejtezőn, és ezzel csoportelsőként jutott tovább.

Legutóbb október 29-én - Talant Dujshebaev szövetségi kapitány debütáló összecsapásán, Miskolcon - találkozott a két együttes, és a magyarok kínkeservesen győztek 31-30-ra. A januári, lengyelországi kontinensviadalra már korábban kijutott magyaroknál a szakvezető alig hívott be alapembert, inkább a fiataloknak szavazott bizalmat Santo Tirsóban. Ezzel szemben a rivális még harcban van a továbbjutásért.

Eleinte fej-fej mellett haladt a két csapat, de mindkét oldalon rengeteg volt a hiba. Negyedóra elteltével sikerült kicsit meglépni, ám amikor több poszton cserélt a kapitány, fordítottak a hazaiak, és három góllal megléptek. A folytatásban is inkább az ő akaratuk érvényesült, állandósult a különbség. Aztán a hajrában Bartucz védései lendületet adtak, és sorozatban lőtt négy góllal az 54. percben egyenlő lett (23-23). Bodó találata már a vezetést jelentette, és a végjátékban már nem engedte ki kezéből a győzelmet a gárda.

A magyarok a szombati, ukránok elleni eredménytől függetlenül csoportelsőként várhatják a jövő pénteki krakkói csoportsorsolást. Az Eb-részvétel azért lényeges, mert onnan még lehet olimpiai selejtezős tornára kijutni.

A csoport másik mérkőzésén Minszkben: Oroszország-Ukrajna 27-22 (15-10)

A további program:

- csütörtök: Ukrajna-Oroszország 18.00, Minszk
- szombat: Magyarország-Ukrajna 16.00, Győr
- vasárnap: Oroszország-Portugália 14.00, Moszkva

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Magyarország 10 pont/5 mérkőzés, 2. Portugália 4/5 (150-141), 3. Oroszország 4/4 (109-107), 4. Ukrajna 0/4

(Forrás: Sportrajongó és MTI | Fotó: MTI)