Jump to content

NBA: edzőt keres a Bulls, egyetemi edző jöhet

2015. 05. 29. 12:04

Ahogy azt várni lehetett, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Chicago Bulls vezetősége menesztette a vezetőedzőt, Tom Thibodeau-t. A szakembernek az idei szezonban megromlott a viszonya a feletteseivel, és annak ellenére távoznia kell, hogy a rájátszásba vezette a csapatot.

A tréner az elmúlt öt évben 255 győzelmet ért el a gárdával az alapszakaszban és 139-szer szenvedett vereséget, ez 64%-os győzelmi statisztika. Thibodeau vezérletével ugyanakkor a csapat a rájátszásokban nem muzsikált valami fényesen, ötször vezette a szakember rájátszásba a Bulls-t, itt már azonban csupán 45%-os statisztikát tudott felmutatni. A Bikák idén a keleti főcsoport elődöntőjében 4-2-re kaptak ki a végül nagydöntőbe jutó Cleveland Cavalierstől, ez a vereség pecsételte meg az edző sorsát.

Thibodeau szerződése eredetileg még két évre szólt, és 9 millió dollárt kapott volna a chicagói együttestől, amely így most új edző után kénytelen nézni. Ami a lehetséges érkezőket illeti, a tengerentúli sajtó az első helyen az Iowa State egyetem vezetőedzőjét, Fred Hoiberg emlegeti, de az idei döntőbe bekerülő és a szezon egyik legizgalmasabb játékát produkáló Golden State Warriors segédedzője, a korábbi kiváló játékos Alvin Gentry is esélyes lehet. Ami pedig Thibodeau jövőjét illeti, a menesztett szakembert a New Orleans Pelicans és az Orlando Magic együtteseivel hozták szóba.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbc.ca)