Jump to content

Férfi kézi BL: újabb csodára várva: Szeged-Kiel

2015. 04. 12. 12:09

Ma este 19 óra 15 perctől a MOL-Pick Szeged csapata a THW Kielt fogadja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A párharc esélyese a végső győzelemre is esélyes német csapat, azonban ugyanez volt a helyzet a Löwen ellen az előző fordulóban, ahonnan kettős győzelemmel jutott tovább a magyar csapat.

Ha a Löwen elleni továbbjutást kisebbfajta csodaként lehetett értékelni, akkor a Kiel esetleges kiejtésére nyugodtan használhatnánk a világszenzáció kifejezést. A 19-szeres német bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Kielben olyan világklasszisok kézilabdáznak, mint a spanyol Canellas, a horvát Duvnjak, a következő szezontól Veszprémben pattogtató izlandi Palmarsson, a dán René-Toft Hansen, az egykori veszprémi Marko Vujin, a cseh Filip Jicha, és a svéd szélső, Niklas Ekberg. A Zebrák magabiztosan nyerték a csoportjukat, majd a negyeddöntőben kettős győzelemmel vettek revansot a sérülésektől tizedelt Flensburgon a tavalyi BL-döntőben elszenvedett vereségért. A gyors lerohanásokra és villámgyors támadásbefejezésekre épülő játékával Alfred Gislason együttese pár percnyi kihagyást is könyörtelenül megbüntet, és a sorozat ezen szakaszában ez a pár perc akár a továbbjutás kérdését is eldöntheti.

Miben bízhat a Szeged? Elsősorban Juan Carlos Pastor mesterben, aki már-már "németspecialistává" nőtte ki magát, hiszen korábbi csapatai után a Szegeddel is sikerült német csapatot kiejtenie a nyolcaddöntőben. Másodsorban a Szeged felfelé ívelő formájában: januárban és februárban igencsak döcögött a csapat játéka, azonban a legfontosabb, Löwen elleni mérkőzésre sikerült a legjobban időzíteni a formát, és bár ezt követően a magyar bajnokságban kikaptak Veszprémben, az 5 gólos különbség nem mondható soknak, különösen annak tükrében, hogy többen tudásuk alatt játszottak. Harmadrészt abban, hogy bár a Kiel félelmetes ellenfél, kapusposzton talán most - főleg Palicka és Sjöstrand hiánya miatt - gyengébbnek tűnik (egészen nyárig, amikor érkezik Landin a Löwenből...), és nem legyőzhetetlen: a tavalyi négyesdöntő fináléjában az esélytelenebb Flensburg egy kimagasló kapusteljesítménnyel és szenzációs csapatjátékkal ellensúlyozni tudta a Zebrák félelmetes támadósorát.

A Szegednek főleg itthon van esélye a győzelemre, így ma este mindent bele kell adniuk Bombacéknak, hogy legyen előny a jövő hétvégi visszavágóra.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/telesport.hu)