Jump to content

Kézilabda: Komoly bravúr kellene a Győrtől

2015. 04. 10. 10:05

Csak a Bajnokok Ligájára maradtak izgalmak az európai kézilabdakupák hétvégi, magyar érdekeltségű programjában. Vajon a Győrnek sikerül bejutnia a Final Fourba? A Veszprémnek a PSG-t kell legyűrnie, amelyet egy évvel ezelőtt gond nélkül, kettős győzelemmel kiejtett. A szegediek hazai pályán fogadják a THW Kiel-t.

A női mezőnyben tavaly és tavaly előtt nyertes Győrnek hat gól a hátránya a macedón Vardar Szkopjéval szemben. Az ETO abban bízhat, hogy a rivális nem játszik még egyszer olyan jól, mint tette ezt egy hete, amikor is 18 találaton tartotta a címvédőt.

A budapesti Final Fourba kerüléshez most már komoly bravúr kell. Egy éve még az volt a kérdés, hogy a Győr simán vagy nehezen nyeri-e meg a legrangosabb kupát, azóta viszont Göbicz, Lunde és Amorim nem áll a rendelkezésre, és az ő pótlásuk - az eddig mutatott játék alapján - nem megoldódott.

A férfi BL negyeddöntőjében a Veszprém azzal a PSG-vel találkozik, amelyet egy évvel ezelőtt gond nélkül, kettős győzelemmel kiejtett. A világsztárokkal teletűzdelt párizsiak fogadkoznak, hogy most megmutatják, nem csak egyénileg, hanem csapatként is képesek extra teljesítményre. A magyar bajnoknak nagyon kell összpontosítania már a vasárnapi, idegenbeli összecsapáson, nehogy most jöjjön ki a lépés a PSG-nek. Nagy László játéka kérdéses kézsérülése miatt.

A Szeged az előző körben a Rhein-Neckar Löwent ejtette ki remek játékkal, most a Bundesliga első helyén álló THW Kiel vár rá. A továbbjutás még nagyobb fegyvertény lenne, és az sem kedvező, hogy a visszavágó lesz Németországban. A szegediek nem számíthatnak két alapemberükre, a spanyol Niko Mindegiára és a svéd Jonas Källmanra.

A női KEK-ben a 2011-es és 2012-es kiírás bajnoka, az FTC, illetve az EHF Kupában az Érd elveszítette reményét a fináléba kerülést illetően, mivel előbbi hét, utóbbi négy góllal kapott ki hazai pályán az elődöntő első felvonásán. Az utóbbi négy évben mindig volt magyar európai kupagyőztes csapat a nőknél, ám most komoly az esély, hogy ez a sorozat megszakad.

(Forrás: Sportrajongó és MTI | Fotó: Telesport)