Jump to content

Férfi kosárlabda Magyar Kupa: szolnoki győzelem a döntőben

2015. 02. 21. 19:59

A Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata nyerte a Zsíros Tibor Magyar Kupát, miután a Tüskecsarnokban 67-49-re legyőzte a Kecskemét gárdáját.

Bár a feldobás után a Kecskemét támadhatott először, Keller szerezte az első kosarat. A szolnokiak két is látványos blokkal indítottak védekezésben. Eleinte kevés kosár esett, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed felénél átvette a vezetést a KTE. Mindkét csapat jól védekezett, ezáltal kevés volt a tiszta dobóhelyzet. Az első negyedet 11-9-re a piros-feketék nyerték.

Vojvoda ziccerével folytatódott a játék, a ráadás büntetőt viszont elrontotta. Pongó erre még felelt, de aztán nem ültek a kecskeméti dobások, Vojvoda vezérletével kezdett elhúzni a címvédő. Négy perc után 20-12-nél időt kért Sztojan Ivkovics. Már 30-16-ra is vezetett a Szolnok. Ivosev triplája után előbb Alekszicstől, majd mielőtt még folytatódhatott volna a játék, rögtön Ivkovicstól is jött egy timeout. A félidőt Wittmann trojkája zárta, eldőlni látszott a meccs.

33-19-ről vágtak neki a csapatok a második játékrésznek. Kovács triplája volt az első kosár, Milosevics válaszolt rá, bár erősen „necces” volt, hogy nem időn túl engedte-e el. A szerb bedobó elkapta a fonalat, zsákolt, majd újabb trojkát hintett. Mielőtt még húsz lett volna közte, 41-22-nél Ivkovics időt kért. Sokat nem kellett várni erre sem, Jones zsákolásával tovább nőtt a differencia, harminc perc után 54-29 volt az állás.

Az utolsó negyedben Barovics sapkázta Somogyit, aki ezt követően sportszerűtlen faultot követett el. Milosevics továbbra is tarthatatlan volt, így bár a legjobb negyedét produkálta a Kecskemét, mégsem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. A végén már mindkét csapat pályára küldte összes játékosát.

Az Olaj tehát megvédte címét, és utolérte a hat kupagyőzelemmel rendelkező Körmendet. A Kecskemét előbbre lépett a tavalyi szezonhoz képest, a bronzérmet ezüstre cserélte. A mérkőzés legjobbjának Sztrahinja Milosevicset választották.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/bb1.hu; fotó: sportrajongo.hu/nso.hu/bb1.hu)