Jump to content

Női kézilabda - Győzni megy a Fradi Győrbe

2015. 01. 20. 09:55

Rangadót rendeznek szerdán a női kézilabda NB I-ben, ahol a címvédő Győr hazai pályán a trónkövetelő Ferencvárossal csap össze. A vendégek nem kisebb tettre készülnek, mint hogy elvegyék a hazaiak otthoni veretlenségét, amely immáron tíz (!) éve tart.

Egy egészen káprázatos sorozat törhet meg a szerdai Győr-Fradi női kézilabda rangadón, persze csak akkor, ha a trónkövetelő fővárosiak legyőzik az igen csak tartalékos hazaiakat. A győriek immáron tíz éve őrzik hazai veretlenségüket, legutóbb több mint tíz éve, egészen pontosan 2004. szeptember 26-án a Dunaújváros tudott győzelemmel távozni a Magvassy Sportcsarnokból. Az azóta tartó parádés sorozat 2004. október 3-án kezdődött, éppen a ferencvárosiak elleni 32-28-as diadallal.
A győriek 2004-es keretéből négyen - Görbicz Anita, Orbán Adrienn, Bódi Bernadett és Herr Orsolya - jelenleg is csapattagok, bár Görbicz kivételével mindannyian megjártak azóta más klubokat is. A derbit közel sem várhatja a legerősebb felállásával a Győr, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnél ugyanis Görbicz Anita és a szezon végén távozó norvég Katrine Lunde anyai örömök elé néz, Orbán, valamint a védekezésben és támadásban is erős brazil Eduarda Amorim, és a Lunde pótlására érkezett horvát kapus, Jelena Grubisic pedig olyan súlyos sérüléssel bajlódik, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára.
Mindez természetesen a Ferencvárosnak kedvezhet, bár a vendégek a sok hiányzó ellenére sem számítanak esélyesnek. Egyrészt a győriek cseresora is a BL-ben edződött - az FTC szeptemberben kiesett a sorozat selejtezőjében -, másrészt a télen két komoly játékost is tudtak igazolni a brazil védekező beállós, Tamires Morena és a cseh jobbszélső, Jana Knedlikova személyében. Azóta Grubisic kidőlt a sorból, így a győrieknek kell még egy kapust szerződtetniük Herr mellé.
A bajnoki tabellát a Győr vezeti 100 százalékos teljesítménnyel, míg a Fradi szintén veretlen, de a Siófok elleni döntetlen miatt immáron nem makulátlan a mérlege. A rangadót a Duna World élőben közvetíti.
(fg)(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:fradimop.hu)