Jump to content

A csapattársak is Varga Dénest látták a vízilabda-válogatott legjobbjának

2015. 01. 18. 16:01

Varga Dénest ítélték 2014 legjobb magyar vízilabdázójának a válogatottban tavaly megfordult társak is.

A szavazást immár hatodik alkalommal bonyolította le a vlv.hu szakmai oldal, amely vasárnap tette közzé a nemzeti együttesben az előző naptári évben szereplő játékosok véleményét. A csapattársaktól Varga Dénes 10 voksot kapott, egyetlen szavazattal többet, mint bátyja, Dániel. Decemberben hivatalosan, a szövetségnél is Dénes lett az év legjobbja, Benedek Tibor szövetségi kapitány jelölése alapján.

A honlap érdekességként megemlítette, hogy a két testvér egymásra szavazott.
Az "év mérkőzése" minősítést a szerbek ellen a budapesti Európa-bajnokságon győztesen megvívott csoportmeccs érdemelte ki. Az év gólja még ennél is meggyőzőbb fölénnyel az a találat lett, amelyet az "esztendő meccsén" Varga Dénes lőtt: egymás után kétszer csapta be ugyanazzal a pimasz biciklicsellel védőjét, s miután így helyzetbe hozta magát, viszonylag éles szögből lőtt a hosszú sarokba.

Erdélyi Balázs 2014-ben valósággal berobbant a magyar vízilabdasportba, a csapat tavalyi 32 hivatalos meccse közül 30-on szerepelt, nála senki sem játszott több mérkőzést. Dobott 33 gólt, ezek közül jó néhány nagyon fontos találat volt. Mindezek eredményeként sok játékostársa jelölte őt a mostani szavazásnál vagy az év meglepetése, vagy az év kellemes csalódása kategóriába.

A múlt esztendő legnagyobb csalódásának a szerbektől a margitszigeti Eb-döntőben elszenvedett sima vereség bizonyult, az év legjobb külföldi játékosának pedig - akárcsak a nemzetközi szövetség, a FINA szavazásán - a szerb Filip Filipovicot választotta a Benedek-legénység.

2014 legjobb idegenlégiósa Magyarországon a Szolnok játékosa, Stefan Mitrovic lett, megelőzve névrokonát, az egri kapus Branislav Mitrovicot.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/mti/fotó:hatharom.com)