Jump to content

Kézilabda - edzőváltások a magyarok ellenfeleinél

2014. 12. 26. 09:03

A férfi BL-ben érdekelt Pick Szeged és a női BL-ben címvédőként induló Győri Audi ETO KC csoportellenfelénél edzőváltás történt a rövidke téli szünetben. Az ukrán Motor Zaporizzsja Szerhij Bebeskót, míg a HCM Bai Mare Costica Becuschit váltotta le.

Amint az európai szövetség honlapja erről beszámolt: az ukrán bajnoknál Szerhij Bebesko helyére az eddigi másodedzőt, Nyikolaj Sztyepanecet ültették. A váltástól a klub vezetősége azt reméli, hogy az együttes bejut a BL nyolcaddöntőjébe.
A gárdára február 15-én sorsdöntő találkozó vár a dán Aalborg otthonában. A csoportot a lengyel Kielce már megnyerte, és a Szeged biztos, hogy a második lesz. A fennmaradó két továbbjutó helyre az Aalborg és a szintén hatpontos francia Dunkerque, valamint az egyaránt négypontos Zaporizzsja és a svájci Schaffhausen pályázik.

A Zaporizzsja az ukrán belpolitikai helyzet miatt Kijevben játssza hazai nemzetközi mérkőzéseit, és itt fogadja majd a BL csoportzárásán, február 18-án a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev együttesét, a Kielcét. A Motor már kétszer találkozott a Szegeddel: szeptember 28-án a Tisza-parti városban 27-26-ra, november 26-án Kijevben 29-25-re kapott ki.

Ami a Győri Audi ETO együttesét illeti, a címvédő középdöntős csoprotellenfelénél a Nagybányánál történt meg az edzőváltást, Costica Buceshit a szlovén Tone Tiselj váltotta. A Szűcs Gabriellát is foglalkoztató klub mindezt a honlapján jelentette be. Tiselj a Krim Ljubljanával 2001-ben és 2003-ban BL-t nyert, új csapatával két és fél éves szerződést kötött.

A Győr a maximális 8 ponttal kezdi január végén a BL középdöntőjét, míg a Baia Mare nem hozott magával pontot a csoportból. A két együttes először február 8-án találkozik Nagybányán.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:kezilabda-live.hu)