Jump to content

EBEL: elképesztő öngóllal bukott a Volán

2014. 12. 26. 20:29

Az osztrák jégkorongliga (EBEL) legutóbbi játéknapján a Fehérvár bár már a második percben megszerezte a vezetést a Linz ellen végül 3-1-re mégis kikapott. A vendégek az utolsó játékrészben egy nem mindennapi öngóllal szerezték meg a vezetést. A Volán az ötödik helyről várhatja a folytatást.

A magyar csapat Benk András góljával már a második percben megszerezte a vezetést. A vendégek nagyon nyomtak, ám a fehárvári kapus, Christian Engstrand ihletett formában védett. A második harmad vége előtt két perccel aztán megtört a jég, Iberer egy tetszetős támadás végén egyenlített.
Az utolsó játékrészben 1-1-es állásnál aztán következett a teljes döbbenet, nyolc perccel a mérkőzés vége előtt, egy teljesen ártalmatlannak tűnő szituációban Engstrand szerette volna a saját kapuja mögé passzolni a korongot, ám egy rossz mozdulattal a hálóba továbbított. Miután a hokiban nins öngól, így a gólt a vendégek azon játékosa kapta, aki utoljára ért a koronghoz a fehérváriak svéd kapusa előtt, így ismét Iberer "örülhetett".
Az utolsó pillanatokban a Volán már kapus nélkül támadott, ám ebből végül a vendégek profitáltak, jött Brian Lebler és beállította a 3-1-es végeredményt.

Eredmény:
Fehérvár AV19-Linz (osztrák) 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
a magyar csapat gólszerzője: Benk (2.)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport.hir24.hu)