Jump to content

Ők Németország legjobbjai

2014. 12. 22. 13:30

Németországában is megrendezték az Év sportolója szavazást, melyen nagy meglepetések nem történtek, a győztesek kilétét szinte már előre borítékolni lehetett. A nőknél az olimpiai bajnok alpesi síelő Maria Höfl-Riesch nyert, a férfiak versenyében a diszkoszvető Robert Harting kapta a legtöbb szavazatot, míg az Év csapata természetesen a Brazíliában világbajnoki címet szerző labdarúgó-válogatott lett.

A mintegy 1200 sportújságíró voksai alapján kialakult végeredményt vasárnap este hirdették ki a Baden-Badenben megtartott gálán. Harting sorozatban harmadszor lett a legjobb, Höfl-Riesch pedig – aki márciusban visszavonult – 2010 után másodszor érdemelte ki az elismerést.

A férfi győztes újabb elsőségét többen is kritikával illették, és maga is úgy nyilatkozott, kissé kellemetlen számára, hogy olimpiai bajnokok előtt nyert úgy, hogy az idén ő csak Európa-bajnoki címet gyűjtött be. Mögötte az északi összetettben ötkarikás aranyérmes Eric Frenzel végzett a második, a szánkós Felix Loch pedig a harmadik helyen – utóbbi két bajnoki címet is szerzett Szocsiban a téli ötkarikás játékokon.

Az Év csapata szavazáson természetesen a braziliai tornán vb-címet szerző, jelenleg világranglista-vezető Nationalelf végzett az élen amelynek elsőségét természetesen senki sem kérdőjelezte meg.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:kicker.de)