Jump to content

Kézilabda BL - védekezésben is a legjobbak között a magyarok

2014. 12. 12. 15:06

Az európai szövetség érdekes felmérést készített a kézilabda Bajnokok Ligájáról. A statisztikai adatok között többek között megemlítik a leghatékonyabban védekező csapatokat, a névsorban a mezőny két magyar együttese, a MOL-Pick Szeged és az MKB-MVM Veszprém is megtalálható.

A kimutatás szerin védekezésben kifejezetten előkelő helyen állnak a mieink: A MOL-PICK Szeged az ötödik, az MKB-MVM Veszprém pedig a nyolcadik legkevesebb gólt kapta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolc fordulója alatt a 24 csapat közül.
Az európai szövetség az év végi zárásról készített statisztikai érdekességek között kiemelte, hogy a mezőnyben egyetlen százszázalékos csapat van, ez pedig a Kielce. Természetesen itt is van magyar vonatkozás, hiszen az együttes vezetőedzője nem más, mint a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev akinek csapata már csoportgyőztes.

  • A legkevesebb pontot, egyet, az orosz Csehovszkije Medvegyi szerezte, noha a mezőnyben a harmadik legtöbb gólt lőtte, 249-et, igaz, a 288 kapott gól a legrosszabb mutató.
  • A lőtt találatok tekintetében a Barcelona vezet (276) - akárcsak a gólkülönbségben (+48) -, a legkevesebb gólt pedig a Croatia Zagreb kapta, 198-at.
  • A 96 mérkőzés közül 53-szor nyert hazai klub, 35-ször vendég, és született 8 döntetlen (minden csoportban kettő). Összesen 5424 gól esett, ez 56,5-ös átlag.
  • A legtöbb gól a Csehov-Vardar Szkopje találkozón született (73, 34-39-es leosztásban), a legkevesebbszer a Zagreb-Metalurg Szkopje összecsapáson rezdült a háló (36-szor, 19-17).
  • A góllövőlistát a Barcelona macedón átlövője, Kiril Lazarov vezeti 64-gyel, a Veszprém szerb légiósa, Momir Ilic előtt (58).
  • Helyszínen a legtöbben, 13 ezren a Zagreb-PSG mérkőzést látták.

A férfi kézilabda BL csoportköre két forduló múlva lezárul de már 12 csapat bejutott a középdöntőbe, köztük a két magyar induló is. A Szeged biztos csoportmásodik, a Veszprémnek pedig egyetlen pont kell a csoportgyőzelemhez.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sport365.hu)