Jump to content

Euroliga: Parádés meccs volt a Milano-Bayern

2014. 12. 04. 15:30

Elképesztő összecsapással nyitotta az EA7 Milano és a Bayern München az Euroliga csoportkörének 8. fordulóját. Az elejétől a végéig kiélezett mérkőzést Daniel Hackett távoli duplája nyerte meg a milánóiaknak, akik így elütötték a Bayernt a 16 közé jutástól.

A mindkét csapat számára kulcsfontosságú mérkőzésen nagyon kitettek magukért a felek. Végig izgalmas és szoros találkozón tudott győzedelmeskedni 83-81-re a Milano, amely így 3-5-re javította mérlegét, míg a Bayerné 1-7-re változott. Két-két mérkőzése van hátra mindkét csapatnak és mivel az egymás elleni eredmény az olasz gárdának kedvez, így holtverseny esetén is a Milano jutna tovább a negyedik helyen. A mérkőzés változatosságát jellemzi, hogy 23-szor változott a vezető csapat kiléte, ráadásul 11-szer az utolsó negyedben. A Bayernt egyébként a második félidőben Emir Mutapcic segédedző irányította, miután az első félidő végén Stevislav Pesic megkapta második technikai hibáját, így el kellett hagynia a kispadot.

A mérkőzés hőse egyértelműen a győztes kosár szerzője Daniel Hackett volt, aki kezébe vette az olaszok sorsát a második félidőben, 25 pontjából 22-t szerzett a nagyszünet után, míg a vendégek legeredményesebb játékosa Heiko Schaffartzik volt a maga 15 pontjával. A Bayernnek még két mérkőzése van az Euroligában, ám azt követően sem búcsúzik az európai porondtól, hanem kiesőként az Euro-kupa 32-es mezőnyébe fog becsatlakozni.

Daniel Hackett meccset eldöntő dobása:

sad

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:allsports.com)