Jump to content

All Star gála: döntetlen a Tüskecsarnokban

2014. 11. 30. 09:41

Döntetlennel ért véget szombaton a 23. All Star Kelet-Nyugat kosárlabdagála, melyet a frissen elkészült budapesti Tüskecsarnokban rendeztek meg. A főmeccs előtt rendezték meg a főiskolások Kelet-Nyugat összecsapását, valamint megmutatták tudásukat a kerekesszékes kosarasok is. A tripladobók vetélkedését a Sopron montenegrói válogatott játékosa, Milos Borisov, a zsákolóversenyt pedig a fehérváriak amerikai egyetemi bajnok légiósa, Lasan Kromah nyerte. Utóbbit választották a mérkőzés legjobbjává is.

Igazán fényűző felvezetéssel vette kezdetét a magyarországi All Star gála, a csapatok bemutatását a parkettre vetített, látványos fényjáték előzte meg. Ezt követően Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke köszöntötte a megjelenteket, beszédében pedig kiemelte, hogy a kosárlabda a "legnézettebb sportág Magyarországon, igazolt sportolók szempontjából pedig a második helyen áll".
A kezdőcsapatok az internetes szavazás alapján álltak össze, majd a két válogatott edzője töltötte fel a kereteket. Kelet válogatottját Dzunics Braniszlav (Atomerőmű), a Nyugatét pedig Sabáli Balázs (Sopron) irányította, akik a Nyíregyháza, illetve a Falco vezetőedzőjét, Sitku Ernőt és Kálmán Lászlót hívták el maguk mellé a kispadra.
A rengeteg zsákolást, látványos megoldást és hárompontost hozó gálameccs - melyről a bajnok Szolnok játékosai az esti, montenegrói Adria Liga-meccsük miatt hiányoztak - mindenben kiszolgálta a közönséget. A hajrá ezúttal is izgalmasan alakult, s a döntetlennel zárult rendes játékidő után - a szabályokkal ellentétben - a hosszabbítást már nem játszották le.
A kosárgála a csütörtöki átadást követően az első sportesemény volt a Tüskecsarnokban, amelynek építése több mint húsz éve kezdődött el.
Eredmény:Kelet-Nyugat 109-109 (21-24, 32-31, 26-24, 30-30)

A keretek:

Kelet:
Henry Dugat (ASE), Pongó Martin (Kecskemét), Lakosa Zsolt (MAFC), Jeremy Wise Kilpatrick (Nyíregyháza), James Kinney (Kecskemét), Szabó Zsolt (ASE), Kerpel-Fronius Balázs (Jászberény), John Roberson (ASE), Nermin Hujdurovic (Nyíregyháza), Jarrod Jones (ASE), Filip Barovic (Kecskemét), Tóth Ádám (ASE)
Edzők: Dzunics Braniszlav (ASE), Sitku Ernő ( Nyíregyháza)

Nyugat:
Jermaine Thomas (Sopron), Goran Martinic (Falco), Anthony Nelson (Pécs), Nick Raivio (Kaposvár), Perl Zoltán (Falco), Gáspár Dávid (ZTE), Lasan Kromah (Alba), Milos Borisov (Sopron), Hendlein Roland (Kaposvár), Veljko Budimir (Pécs), Nathan Healy (ZTE), Csorvási Milán (Alba)
Edzők: Sabáli Balázs (Sopron), Kálmán László (Falco)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)