Jump to content

Férfi kézi BL: a szkopjei katlanba látogat a Veszprém

2014. 11. 15. 08:05

Az MKB-MVM Veszprém a Vardar Szkopje félelmetes hangulatú csarnokába látogat a Bajnokok Ligájában, hogy lejátssza az eddigi szezon egyik legnehezebb mérkőzését szombaton 19 órás kezdéssel. Mintegy 70-80 szurkoló fog elutazni a macedón fővárosba, hogy a Vardar új otthonában, az 5500 férőhelyes Sportski Centar Jane Sandanskiban buzdítsa a magyar bajnokot.

A Vardar mind a SEHA Ligában, mind a Bajnokok Ligájában a második helyen áll a Veszprém mögött. Az elitsorozat első játéknaoján egy góllal nyertek Celjében (26:27), majd hazai pályán 11 góllal verték meg a Medvedit. Ezt követte eddigi legfontosabb győzelmük, otthon tudtak nyerni 28:25-re a Rhein-Neckar Löwen ellen. Legutóbbi meccsükön a Montpellier vendégei voltak, és a döntetlennel záruló összecsapáson (28:28) szerzett egy pontjukkal a Löwen előtt maradtak a tabellán, viszont az MKB-MVM Veszprém egyértelműen átvette a vezetést a csoportban. Két hiányzója lesz a hazai csapatnak: a balátlövő Ilija Abutovic a Montpellier elleni meccsen Grebille-jel szemben elkövetett durvasága miatt kapott egymeccses eltiltást, míg a válogatottban sportemberhez méltatlan viselkedést tanúsító kapust, Strahinja Milicet a klubja tiltotta el a játéktól egy hónap erejéig. A magyar bajnoki címvédő a szezon eddig lejátszott összes mérkőzését megnyerte. Carlos Ortega együttesét az elmúlt időszakban sérülések hátráltatták: Iman Jamali és Lékai Máté régóta harcképtelen volt, míg Nagy László és Christian Zeitz a Montpellier elleni hazai mérkőzésen (30-29) szenvedtek sérülést. Jó hír a csapat és természetesen a szurkolók számára, hogy az utolsó, celjei csoportmérkőzéshez képest Lékai és Zeitz is bevethető már, Nagy László visszatérésére pedig védekezésben van a legnagyobb esély.

Nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás, ugyanakkor amennyiben a Veszprém védekezése a kezdő sípszótól kezdve a szokásos hőfokon "ég", az ellenfél kapuja előtt pedig az idén már többször látott megfontolt, nyugodt és természetesen eredményes támadójátékot tudja hozni a csapat, akkor győzelemmel távozhat a szkopjei katlanból. Amennyiben ez mégsem sikerülne, a visszavágásra hamar sor kerülhet, mert november 22-én a Vardar látogat a Veszprém Arénába.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/mkbmvmveszpremeu.; fotó: sportrajongo.hu/hetmeteres.com/hirleso.hu)