Jump to content

Jégkorong: Rich Chernomaznál nincsenek bérelt helyek

2014. 11. 05. 15:06

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szeretne versenyhelyzetet teremteni, ezért hívott be több újoncot is a péntektől vasárnapig tartó Négy Nemzet tornára. A magyar válogatott erős riválisokkal mérheti össze erejét, az ellenfelek közül az egymás elleni összevetésben a lengyelek és az olaszok is jobban állnak a mieinknél.

A szakember az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón elmondta: nincs bérelt helyük a keretben azoknak, akik az áprilisi, divízió I-es világbajnokságon szerepeltek, most pedig azért hívott be három csapatra való játékost, hogy az egymás közötti játékban és ne csak edzésen lássa, ki mit tud, mire képes.

„Azok a fiatalok, akik bizonyítási lehetőséget kapnak, megérdemlik, mert olyan jól teljesítettek. Szeretném, ha a korábbinál gyorsabb lenne a játékunk, hatékonyabban tudnánk letámadni az ellenfeleinket, miközben a védelem erős marad” – mondta Chernomaz. Hangsúlyozta: szeretné, ha mindenki megküzdene a helyéért: azok is, akik most itt vannak, azok is, akik voltak már itt, de most nincsenek, és azok is, akik eddig még nem kerültek a válogatottba.

A Németországban légiós Sofron István arról beszélt, hogy csak jövőre lesz 25 éves, de már most a rutinosabbak közé tartozik.

„Érezhetően gyors ez a megfiatalított csapat. Jó látni, milyen sokan szeretnének bekerülni a válogatottba. A fejlődés egyik kulcsa, hogy harc van a helyekért” – mondta.

A csapat sorrendben a dél-koreaiakkal, a lengyelekkel, majd az olaszokkal találkozik a káposztásmegyeri Jégpalotában.Az ázsiai gárda a divízió I-es vb-n kiesett, ám a 2018-as pjongcsangi téli olimpiát is szem előtt tartva honosított több játékost. A lengyelek áprilisban rendezői lesznek a divízió I-es vb-nek Krakkóban, és szeretnének bennmaradni. Az olaszok ugyanakkor a feljutást tűzték ki célul.

A magyar válogatott szűkített keretét korábban már ismertettük, ezúttal nézzük az ellenfelekkel szembeni örökmérlegünket:

Dél-Korea: 12 mérkőzés, 10 magyar győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség (94–36)
Lengyelország: 48 mérkőzés, 13 magyar győzelem, 6 döntetlen, 29 vereség (103–167)
Olaszország: 33 mérkőzés, 9 magyar győzelem, 6 döntetlen, 18 vereség (103–141)

A torna programja:
november 7. péntek:
Lengyelország–Olaszország 15.30
Magyarország–Dél-Korea 19.00
november 8. szombat:
Olaszország–Dél-Korea 14.30
Magyarország–Lengyelország 18.00
november 9. vasárnap:
Dél-Korea–Lengyelország 14.30
Magyarország–Olaszország 18.00

A torna magyar érdekeltségű mérkőzéseit a tavasszal esedékes Divízió I/A világbajnokság közvetítési jogait is birtokló Sport televízió adja majd élőben, ám a meccsek nemcsak a helyszínen és a tévében, hanem az interneten is követhetőek lesznek.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:nso.hu)