Jump to content

Kézi BL: a Veszprém és a Szeged folytatja, a Győr elkezdi

2014. 10. 17. 18:50

A hétvégén a csoportkör 4. fordulójával folytatódik a "nagyüzem" a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: a Veszprém a Celje vendége lesz, míg a Szeged hazai pályán fogadja a Schaffhausent. A hölgyek versengése is elkezdődik, a címvédő Győr a Lokomotiv Zagrebet fogadja.

A magyar bajnok Montpellier ellen aratott 1 gólos hazai győzelme igen komoly vezéráldozatokat követelt: Nagy László lovaglóizom-szakadás miatt 4-6 hétre kidőlt, és a hétvégén kérdéses a szintén jobbátlövő Christian Zeitz játéka is. Az igencsak hosszúra bővült sérültlista (a két jobbátlövőn kívül Jamali és Lékai már régóta harcképtelen, bár a magyar válogatott irányítója megkezdte a labda nélküli edzéseket) nem könnyíti meg a Veszprém dolgát a Celje otthonában: a szokás szerint sok fiatallal felálló hazai csapat otthon rendszeresen megszorongatja ellenfeleit, és nincs ez másként az idei szezonban sem. A Veszprémtől azonban csakis a győzelem az elfogadható a sérülések ellenére is, amihez mintegy 1000 veszprémi drukker is hozzásegítheti a csapatot.

A Szeged a múlt héten megtörte rossz idegenbeli BL-sorozatát Dániában, így a hétvégén hasonló folytatást várnak a Tisza-parti szurkolók. Tétmérkőzésen az idén először masszív volt a szegedi fal, Sierra nevéhez és múltjához méltóan védett, elöl pedig a 3. forduló játékosának választott Balogh Zsolt hozta az extrát. A svájci Schaffhausen nem jelent legyőzhetetlen akadályt, ugyanakkor mind csapatszinten, mind egyes posztokon javulásra van még szükség, ha a Szeged meg akarja csípni a csoport 2. helyét.

A címvédő Győr hazai pályán kezdi meg - remélhetőleg budapesti final four részvétellel és győzelemmel végződő - menetelését a Bajnokok Ligájában. A címvédő a nyáron jelentős átalakuláson ment át, a legnagyobb érvágás Katrine Lunde terhesség miatt kiválása, akit a horvát Grubisic, és a válogatottban igen jó formát mutató Herr Orsolya próbál majd pótolni. A belső posztokokon is történtek változások (Bulatovic, Tervel, Sóos távozott, Planéta, Sen, Müller, Aguilar érkezett), az új emberek beépítésének nehézségei meg is látszottak az év eleji mérkőzéseken. Ettől függetlenül a Győrtől csak a győzelem elfogadható a "sötét lónak" tűnő horvátok ellen.

A Szeged mérkőzése szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik, a Veszprémé 20 óra 30 perckor, a Győr pedig vasárnap 19 órakor kezd.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/boon.hu/vacinaplo.com)