Jump to content

Dujshebaev kijelölte bő keretét

2014. 10. 16. 15:40

Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét az Európa-bajnoki selejtezőkre. A szakember és 23 főből álló csapata október 26-tól készül együtt, három nappal később pedig Portugáliát fogadja majd Miskolcon. Dujshebaev a kerethirdetésen kívül elárulta azt is, hogy ki lesz a válogatott legnagyobb szurkolója, aki nem más mint a kapitány felesége.

Dujshebaev keretében meglepetésre hét balatonfüredi játékos található, valamint több fiatal is. Ott van a 23-fős bő keretben a sérült Nagy László és a sérülése után lábadozó Lékai Máté is. Hiányzik viszont Putics Barna (Tremblay), illetve az az Iváncsik Tamás, aki korábban jelezte kész a visszatérésre és szintén nincs a keretben a gyöngyösi Szalafai Péter. A szakember több fiatalt is meghívott - leginkább a balatonfürediektől - de szintén a fiatalabb generációt képviseli az Essen 19 éves szélsője Hornyák Péter is, akit korábban Mocsai Lajos is kipróbált.

Dujshebaevvel kapcsolatos, hogy a szakember interjút adott az európai szövetség honlapjának, amely során elárulta, hogy szerinte felesége lesz a válogatott legnagyobb szurkolója, de az biztos, hogy inkább a magyar csapatnak fog drukkolni, sem mint a spanyolnak még annak ellenére is, hogy ott játszik a házaspár fia. Ennek az oka a szakember szerint prózai, a fiának önálló bankszámlája van, a feleségéé viszont közös Dujshebaevval.

A spanyol-orosz szakember ismételten hangsúlyozta, számára fontos volt, hogy a válogatott mellett dolgozhasson klubnál is, mert a pálya mellett érzi igazán jól magát, ez az élete. Kiemelte azt is, hogy ami a magyar válogatott balszerencséje volt - nevezetesen, hogy nem jutott ki a jövő évi katari világbajnokságra, így aztán nagyon nehéz lett a helyzete a riói olimpiai kijutást illetően -, az neki szerencsét, vagyis kapitányi kinevezést hozott. Örül annak, hogy a két magyar topcsapat, a Veszprém és a Szeged edzőik - Carlos Ortega, illetve Juan Carlos Pastor - révén a spanyol stílust és vonalat képviselik, a magyar válogatott gerincét ez a két klub adja.

Dujshebaev bő kerete:

Kapusok: MIKLER Roland (MKB-MVM Veszprém), SZÉKELY Márton (Balatonfüred), TAMÁSI Zsolt (B. Braun Gyöngyös), TATAI Péter (Minaur Baia Mare – román)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (MKB-MVM Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya), HORNYÁK Péter (TuSeM Essen – német), PÁSZTOR Ákos (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), ANCSIN Gábor (MOL-Pick Szeged), GERDÁN Tibor (Balatonfüred), NAGY László (MKB-MVM Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (PSG – francia), LÉKAI Máté (MKB-MVM Veszprém), SZÖLLŐSI Balázs (Balatonfüred), FALUVÉGI Rudolf (Balatonfüred)
Beállók: ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), BÁNHIDI Bence (Balatonfüred), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgó)
Balátlövők: ILYÉS Ferenc (MOL-Pick Szeged), ZDOLIK Bence (Balatonfüred), BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya), NAGY Kornél (Dunkerque – francia)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB-MVM Veszprém), VARSANDÁN Milán (B. Braun Gyöngyös), VADKERTI Attila (MOL-Pick Szeged), KOVACSICS Péter (Balatonfüred) (fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)