Jump to content

Férfi kézi BL: újabb erőpróbák előtt a magyar csapatok

2014. 10. 11. 08:05

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a 3. fordulót rendezik meg a hétvégén. A bajnok Veszprém a francia Montpelliert fogadja hazai pályán, míg az EHF-Kupa címvédő Szeged a dán Aalborghoz látogat.

A csoportelsőségre szintén pályázó Löwen nagy csatában történő legyőzése után újabb rangadót vív a Veszprém: Carlos Ortega együttese a Montpelliert fogadja. A francia csapat a nyáron alaposan meggyengült (az örökifjú Omeyer és Accambray a nagy rivális PSG-hez igazolt), és talán már nem ugyanaz az erősségű csapat, amelyik volt pár évvel ezelőtt, azonban így is roppant veszélyes ellenfél: a Patrice Canayer vezette együttes szekerét világklasszisok (Gajic, Gigou, Kavticnik, Tej) és fiatal tehetségek (Grébille, Mackovsek) húzzák. A magyar bajnoknak a kulcsfontosságú csoportelsőség eléréséhez elengedhetetlenül szükséges a hazai mérkőzések megnyerése, ugyanakkor figyelmeztető jel lehet, hogy a francia csapat azon kevés együttesek közé tartozik, akik már tudtak nyerni - igaz, egy teljesen más Veszprém ellen - a Veszprém Arénában, mégpedig 2009 tavaszán egy csoportmérkőzésen.

A másik magyar csapat, a MOL-Pick Szeged Dániába látogat. Juan Carlos Pastor együttesének játéka nem igazán akar összeállni, elsősorban a védekezés az, ami egyelőre nem üti meg a kellő szintet. Az eddigi két mérkőzésen megszerzett 2 pont (kínkeserves győzelem a Zaporozsje ellen itthon, sima vereség Kielcében) papírformának minősül, ugyanakkor az eddig látottaknál mindenképpen jobb játék kell az Aalborg ellen. Különösen igaz ez azért, mert ebben a csoportban - az előzetes várakozásokkal ellentétben - a Kielce mögött igencsak nagy harc várható a továbbjutást jelentő pozíciókért, így egy esetleges dániai győzelemmel óriási lépést tenne a szegedi csapat a továbbjutás felé.

Mindkét magyar együttes vasárnap játszik, a Szeged 17 órakor, a Veszprém 19 órakor kezd.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/hetmeteres.com/vaci-napló.com)