Jump to content

Így fest a férfi kézi BL 1. fordulójának álomcsapata

2014. 09. 29. 11:54

Az Európai Kézilabda Szövetség a Bajnokok Ligája 1 . fordulóját követően összeállította az első forduló álomcsapatát. Jelentkező volt bőven, hiszen születtek - finoman szólva is - nem várt eredmények, mint például a címvédő Flensburg és a tavalyi ezüstérmes Kiel veresége.

Rögtön kapusposzton volt nagy a verseny, a francia bajnok Dunkerque otthon győző Aalborg kapuját védő norvég Erevik és a címvédő Flensburgot 14 (!) góllal legyőző Kolding veterán klasszisa, Kasper Hvidt között, végül előbbi lett a nyertes.

A balszélső posztra sem volt hiány jelentkezőkből, végül Timur Dibirov, a Celjében 1 góllal nyerő Vardar Szkopje orosz klasszisa lett a befutó. A jobbátlövő pozíció "nyertese" is a Vardarból került ki, Alex Dusebajev személyében.

Balátlövőben nem volt kérdés: a Veszprém szerb klasszisa, Momir Ilic 11 góllal járult hozzá a magyar bajnok sikeres rajtjához az orosz Csehovski Medvedi ellen.

A forduló csapatának egyetlen szomorú játékosa van: Miha Zarabec kiváló játéka nem volt elég a Celje hazai győzelméhez, ugyanakkor az EHF csapattagsághoz igen. Beállóban a Barcelona dán klasszisa, Jesper Noddesbo, míg jobbszélsőként a Kolding játékosa, Kasper Irming érdemelte ki posztjának első helyét.

A Bajnokok Ligája a hétvégén folytatódik, a Veszprém a nap rangadóján a Löwent fogadja, míg a Szeged Kielcébe látogat. Mindkét magyar együttes szombaton játszik.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/handballplanet.com; fotó:sportrajongo.hu/hir24.hu/sport365.hu)